Nadveren i protestantismen og katolicismen - Religion B

  • STX 3.g
  • Religion B
  • 10
  • 19
  • 7918
  • PDF

Nadveren i protestantismen og katolicismen - Religion B

Dette er et religionsprojekt om nadveren hos katolikker og protestanter. Jeg undersøger bl.a., hvordan katolicismen og protestantismen tolker nadveren i forhold til transsubstantion. Indeholder analyse af Niels Henrik Arendts tekst "Måltidet" fra bogen "En lille bog om kristendommen" og katolsk biskop Czeslaw Kozons artikel "Økumeni og nadverfællesskab".

Hvad er forskellen på den katolske og protestantiske nadver, og hvorfor deler den katolske kirke ikke nadverfællesskab med andre kristne retninger?

Indhold

Projektbeskrivelse:
1. Hvad er nadver, og hvad kommer det af?
2. Hvad er forskellen på den protestantiske og den katolske nadver?
3. Hvorfor deler den katolske kirke ikke nadverfællesskab med andre kristne retninger?
Analyse af ”Økumeni og nadverfællesskab” af Biskop Czeslaw Kozon
Måltidet af Niels Henrik Arendt og Agnete Brinck
Konklusion
Kildeliste
Bilag

Uddrag

Vi har valgt at lave projekt om et ritual inden for den katolske og den protestantiske kirke. Vi fokuserer på nadveren, og vil ved hjælp af tekstanalyse finde forskellen på den katolske og den protestantiske nadver. Ud fra dette vil vi komme frem til en konklusion der skal forklare os hvorfor den katolske kirke ikke deler nadver fællesskab med andre kirker.
Så den metode vi benytter os af er tekstanalyse, hvor vi henholdsvis arbejder med et uddrag fra bogen ”En lille bog om kristendom” om ”måltidet” – nadveren af Niels Henrik Arendt i den protestantiske kirke der skal forklare os hvad der er grundlæggende for den protestantiske kirkes nadver, og en tekst af den danske biskop Czeslaw Kozon om Økumeni og nadverfællesskab, hvor han som biskop for den katolske kirke med en indefra synsvinkel forklarer noget om hvilke forskelle der er afgørende for at den katolske kirke ikke har nadverfællesskab med andre kirker... Køb adgang for at læse mere

Nadveren i protestantismen og katolicismen - Religion B

[1]
Bedømmelser
  • 22-06-2014
    Rigtig god opgave, der klart kan anbefales!