Mini SSO i Mediefag B om krimiserier og tv-serien Leverage

  • HF 2. år
  • Mediefag B
  • 7
  • 11
  • 2980
  • PDF

Mini SSO i Mediefag B om krimiserier og tv-serien Leverage

Denne Mini SSO på HF om krimiserier er skrevet i Mediefag B. Den indeholder en analyse af episode 2 fra sæson 1 af tv-serien "Leverage" af John Rogers og Chris Downey, der kørte fra 2008-2012.

Indhold

Abstract 2
Indledning 2
Krimi karakteristika 3
Hvorfor elsker vi krimier? 4
Serieformater 4
Leverage 5
Shot to Shot analyse 8
Konklusion 11
Kilder 11

Uddrag

Indledning
Denne opgave handler om krimiserier. Først vil jeg redegøre for krimiseriens karakteristika og baggrundsviden om krimier. Derefter redegøres der også for seriens mange formater. Dette vil jeg undersøge og finde frem til på baggrund af henvisninger fra forskellige artikler og mine bilag, der også er vedlagt denne opgave.
Herefter vil jeg gå i dybden med en selvvagt krimiserie som hedder “Leverage”. Jeg vælger at fordybe mig med sæson 1, episode 2. Jeg vil først lave berettermodellen hen over hele afsnittet. Derefter vil jeg gå i dybden med en scene fra afsnittet og lave en næranalyse, som bliver en “shot to shot” analyse. Jeg har valgt at arbejde med “Leverage”, fordi serien er lidt anderledes end andre krimiserier, i det de “gode” på en gang er detektiver og forbrydere. Jeg er vild med den humoristiske tilgang, derudover er den spændende og fanger mig.

Krimi karakteristika
Krimiserier handler om forbrydelser og om opklaringer af forbrydelser. Krimiserier handler om at bekæmpe kriminalitet og derfor kunne opretholde lov og orden i samfundet. For at seriernes “happy-ends” lykkedes og forbryderen sættes i fængsel, bruges der altid hjælpemidler. Det kan være personer, som en detektiv, venner og kollegaer. Det kan også være med hjælp fra udstyr som en computer, der hjælper med at finde spor eller lignende.
Krimiserien er ofte formet med: “Harmoni-Disharmoni-Genoprettet harmoni”. Først er byen fredelig indtil fx. en morder slipper ud i blandt byens befolkning. Derefter påbegynder politiet deres efterforskning for at sætte morderen bag tremmer, og genskaber derved det fredelige og stilfærdige liv i byen. Serierne er typisk delt op i episodeafsnit med et delplot i hver af episoderne for til sidst at afslutte hele serien med et hovedplot.
Krimiserier har tre undergenrer: detektivserien, politiserien og advokatserien.
Detektivserien er hvor hovedpersonen ofte arbejder alene og bruger utraditionelle metoder til at finde læsningen på. Detektiven er en med et kvik tankegang og hurtig på aftrækkeren. En kendt detektivserie er bl.a. Sherlock Holmes. Temaet kan ofte være ”forbryderen skal uskadeliggøres, uanset midlerne” ... Køb adgang for at læse mere

Mini SSO i Mediefag B om krimiserier og tv-serien Leverage

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.