Rapport om fermentering af penicillin

Projekt: Rapport om fermentering af penicillin

Eksamensprojekt i proces, opgaven handler om hvordan vi producerede penicillin via en fermenteringsproces. der er fokus på optimering af processen ved at vi udførte flere forskellige fermenteringer, hvor der ændres på enkelte faktorer, som pH, temperatur og iltniveau, herved undersøger jeg under hvilke forhold pencillinproduktionen er højest.

Vi lavede en penicillinbestemmelse ved agardiffusion og agarkopmetoden.
De parametre vi ændrede på var pH, temperatur og iltniveau. koncentrationen af produceret penicillin sammenlignede vi med standardopløsninger af penicillin-G-kaliumsalt.
Teoriafsnittet omhandler bakteriecellen og svampecellen + Den eukaryote celle. derudover afsluttes opgaven med et perspektiveringsafsnit, om multiresistente bakterier, og hvad man kan gøre for at begrænse spredningen.

Nogle af de punkter der berøres i opgaven:
opdagelsen af penicillin.
Mikroorganismer.
Bakteriecellen.
Den eukaryote celle.
Dyrkning af mikroorganismer.
Substrater.
Fermentering.
Antibiotika og penicillin.
Resistens.
Forsøgsbeskrivelse.
Fremstilling af substrater.
Podning og dyrkning af skimmelsvamp.
Dyrkning af testbakterien.
Koncentrering af penicillin.
Fremstilling af PCA-plader med testorganismen.
Dybdeudsæd og agarkopmetoden.
Optimering af processen.

Elevens kommentar

Står i afsnittet fejlkilder, men vi brugte den forkerte precursor, og producerede derfor penicillin V i stedet for penicillin G

Indhold

Resumé 3
Indledning 5
Projektbeskrivelse 5
Teori 6
Historien 6
Mikroorganismer 8
Bakteriecellen 9
Den eukaryote celle 11
Dyrkning af mikroorganismer 12
Substrater 15
Fermentering 16
Antibiotika og penicillin 17
Resistens 19
Forsøgsbeskrivelse 21
Fremstilling af substrater 21
Podning og dyrkning af skimmelsvampen 23
Dyrkning af testbakterien 26
Koncentrering af penicillin 26
Fremstilling af PCA-plader med testorganismen 27
Dybdeudsæd og agarkopmetoden 28
Resultater 30
Resultatbehandling 31
Udregning af koncentration 31
Optimering 33
Fejlkilder 34
Perspektivering 35
Konklusion 36
Litteraturliste 37

Uddrag

Projektbeskrivelse
I dette projekt vil jeg producere penicillin fra skimmelsvampen Penicillinum Chrysogenum via en fermenteringsproces. Jeg vil optimere processen ved at udføre flere forskellige fermenteringer, hvor der ændres på enkelte faktorer, som pH, temperatur og iltniveau, herved undersøger jeg under hvilke forhold pencillinproduktionen er højest. Jeg vil via en penicillinbestemmelse ved agardiffusion og agarkopmetoden bestemme koncentrationen af produceret penicillin.
Pga. en begrænset tid, har jeg i samarbejde med min forsøgspartner Ida, valgt at undersøge 3 parametre pH, temperatur og iltniveau. Konkret har vi valgt følgende
• Vandbad ved 36˚C
• Vandbad ved 21˚C
• pH 4,25
• pH 6,86
• pH 8,21
• Iltning
• Neutral... Køb adgang for at læse mere

Rapport om fermentering af penicillin

[3]
Bedømmelser
  • 13-01-2016
    nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
  • 28-04-2016
    Givet af HTX-elev på 3. år
    God opgave til inspiration
  • 21-05-2015
    Givet af HTX-elev på 3. år
    Rigtig god rapport!!!!!!!!