Mehr Leichtigkeit im Arbeitsleben - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 3. juni 2014 - HHX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • HHX 3. år
  • Tysk fortsætter A
  • 12
  • 4
  • 1450
  • PDF

Eksempelbesvarelse, Handelsbrev, Resume: Mehr Leichtigkeit im Arbeitsleben - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 3. juni 2014 - HHX

Studienets besvarelse af eksamenssættet fra den 3. juni 2014 i Tysk fortsættersprog A på HHX med titlen "Mehr Leichtigkeit im Arbeitsleben" er til dig, som ønsker inspiration til egen opgave.
Hovedtemaet i dette eksamenssæt er generation Y og dens arbejdsvaner og ønsker.

I opgave 1 giver vi dig en sammenfatning af artiklen "Mehr Leichtigkeit im Arbeitsleben" af Carola Sonnet, udgivet på karriere.de. den 22. februar 2012. I opgave 2 har vi både skrevet et læserbrev og en kommentar til emnet.
I opgave 3 har vi skrevet et handelsbrev, hvor vi besvarer en e-mail fra Sick Vertriebs-GmbH. I denne e-mail afgiver vi et tilbud på relevante produkter og besvarer de stillede spørgsmål med henblik på at etablere et samarbejde med firmaet.

Ønsker du mere vejledning til din opgave, anbefaler vi dig at læse vores vejledning til skriftlig eksamen i Tysk fortsættersprog A på HHX.

Opgaver
"Mehr Leichtigkeit im Arbeitsleben" indeholder følgende opgaver:

Opgave 1
På en kommende konference vil Dansk Arbejdsgiverforening diskutere den nye generation på arbejdsmarkedet. I forbindelse med forberedelsen til denne konference er du stødt på artiklen ”Mehr Leichtigkeit im Arbeitsleben”. Skriv på dansk en sammenfatning af artiklen, idet du gør rede for de krav, generation Y stiller til arbejdsmarkedet, samt for de konflikter, disse krav kan medføre.
(Omfang: maks. 450 ord)

Opgave 2
Besvar enten opgave 2a eller 2b 2a Skriv på tysk et læserbrev til internetmagasinet karriere.de, hvori du kommenterer den indstilling til arbejdslivet, som henholdsvis den ældre generation og generation Y repræsenterer, idet du fremhæver både de positive og negative sider ved disse holdninger. Tag udgangspunkt i følgende citat fra teksten:
„”Die ältere Generation sieht Arbeit als etwas, wo man hingeht und etwas macht, was jemand einem vorschreibt“, sagt Armin Trost, Professor an der Hochschule Furtwangen. Die Jungen sähen das ganz anders: Sie wollen selbst denken und kommunizieren, eigenverantwortlich an Projekten arbeiten. Kurz: sich selbst verwirklichen.”

Schreiben Sie uns:
karriere.de
Postfach 104566
40045 Düsseldorf
E-Mail: karriere@karriere.de
Bei Zuschriften per E-Mail bitten wir um Angabe Ihrer Postadresse.

2b Skriv på tysk dine kommentarer til tekstens emne ud fra følgende oplæg:
Viele Jugendliche in Deutschland betrachten das Abitur als den einzig richtigen Schulabschluss.
Auch in Dänemark betrachten immer mehr Jugendliche das Abitur als die einzig richtige Ausbildung. Welche Gründe könnte es dazu geben, und welche Konsequenzen könnte diese Wahl für den einzelnen Schüler und für die Gesellschaft haben? (Das Abitur als Statussymbol, zu wenige ausgebildete Fachkräfte, Probleme für Abiturienten mit schlechten Noten ein Studium durchzuführen usw.)
Geh eventuell darauf ein, warum du selbst eine gymnasiale Ausbildung gewählt hast.

Opgave 3
Du er ansat som salgsmedarbejder i det tyske firma FitnessWorld24 i Weinstadt. I sælger alt inden for fitness lige fra fitnessudstyr til kosttilskud. I har endvidere instruktører, indretningsarkitekter og teknikere ansat, som kan være behjælpelige med instruktørvejledning, indretning af fitnessrum samt teknisk assistance. I har modtaget en forespørgsel (tekst 2) fra sensorproducenten Sick VertriebsGmbH, som din chef har bedt dig besvare.
Skriv på tysk et svar i form af en e-mail til Sick Vertriebs-GmbH. Formålet med e-mailen er at etablere et samarbejde med firmaet. Afgiv et tilbud på relevante produkter og besvar de stillede spørgsmål. Inddrag oplysninger fra brochurematerialet (se tekst 3).

Mehr Leichtigkeit im Arbeitsleben - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 3. juni 2014 - HHX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.

Materialer relateret til Mehr Leichtigkeit im Arbeitsleben - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 3. juni 2014 - HHX.