Litterær artikel om "Et møde" af Peder Frederik Jensen

  • STX 2.g
  • Dansk A
  • 12
  • 5
  • 2165
  • PDF

Litterær artikel om "Et møde" af Peder Frederik Jensen

Denne litterære artikel handler om novellen "Et møde" af Peder Frederik Jensen. Novellen kommer fra hans novellesamling "Banedanmark" fra 2014. I opgaven er der blandt andet en analyse af sproget og kompositionen i novellen.

Lærers kommentar

Kommentar:
X, det er en rigtig god og grundig opgave, du har lavet. Du er en god tekstlæser og viser en god og sikker brug af faglige begreber. God dokumentation og ikke mindst er der struktur og god sammenhæng. Du har din læser i hånden gennem hele opgaven. GODT! GODT!
Fokuspunkter:
• Retskrivning: Lidt kommatering og stavefejl enkelte steder.
• Sproget: Undgå fyldord, talesprog og et vurderende/anmeldende sprog. Det er dog kun få steder (se kommentarbokse)
Karakter: 12

Uddrag

Livet er fyldt med uforudsigeligheder og det at miste en man har kær, kan blive fulgt af stærke følelser, såsom vrede, skyld, sorg, men mest af alt kan man få en følelse af tomhed. Følelsen forstærkes når ens nærmeste ikke er der til at trøste og tale om hændelserne, og hvor skal man så søge hen? Samtidigt kan det at miste nogen ændre personer radikalt, nogen dvæler ved fortiden, mens andre forsøger at komme videre.
Novellen ”Et møde” er fra novellesamlingen ”Banedanmark”, som blev udgivet i 2014, af Peder Frederik Jensen. Det overordnede tema i novellen ”Et møde” er genfødsel.
” Et møde” handler primært om et møde imellem Bjarne og Jette. Vi følger den 58-årige Bjarne igennem en svær og rodet periode i hans liv, hvor hans søn er død og som følge af det, har hans kone fået en depression. Efter et år sidder konen endnu fast i sin sorg og depression, mens Bjarne erkender sorgen og forsøger at komme videre med livet. Da Bjarne er i København for at tømme sin afdøde søns lejlighed, erkender han, at konen aldrig vil blive rask og søger derfor lykken og kærligheden på cocktailbaren, som han har fået anbefalede af ejendomsmægleren. Her møder han den smukke kulturelle forfatter Jette, som åbner sig op for ham, som ingen anden nogen sinde har gjort.
”Et møde” starter i in medias res: ”Jette er forfatter og ser godt ud” [S.97, L. 1], hvilket gør, at læseren bliver kastet direkte ind i handlingsforløbet. Læseren kan have en oplevelse af, at det er interessevækkende og aktiverende. Novellen er panoramisk fremstillet og er opbygget af flach-backs, som gør den forvirrende og rodet at læse. Teksten er u-kronologisk fremstillet og læseren bliver kastet rundt imellem tid og sted. Novellen starter ... Køb adgang for at læse mere

Litterær artikel om "Et møde" af Peder Frederik Jensen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Litterær artikel om "Et møde" af Peder Frederik Jensen.