Lille Lise af Benjamin Holmsteen | Kortfilmsanalyse

  • HHX 2. år
  • Dansk A
  • 7
  • 5
  • 1847
  • PDF

Lille Lise af Benjamin Holmsteen | Kortfilmsanalyse

Denne opgave indeholder en analyse af den danske kortfilm "Lille Lise". Filmen er fra 2005 og er instrueret af Benjamin Holmsteen. Analysen inddrager blandt andet forskellige filmtekniske virkemidler.

Indhold

Gysergenren
Resume
Tema
Budskab
Filmtekniske virkemidler
- Billedet/Kamera
- Synsvinkel
- Lyd
- Lys
- Farve
- Klipning
Konklusion

Uddrag

Gysergenren:
Gysergenren spiller på modsætninger og det ukendte. Dette ser vi også i ”Lille Lise”, hvor hun forvandler sig fra god til ond. Inden for genren dedikeres, når øjnene ændrer sig eller skifter karakter. Det er et ordsprog ”øjnene er sjælens spejl”. Gennem øjnene bliver vi forelskede, da følelser sættes i værk gennem øjnene. Vi kigger på hinanden, når vi snakker, observerer osv.

- Vi vælger at tage udgangspunkt i de filmtekniske virkemidler og lægge hovedvægten deri. Ud over det vil vi se hvad dette kan gøre ved spændingsmomentet ved at kigge på de fortælletekniske virkemidler. På den måde kobler vi de to ting sammen og forholder os til det psykologiske perspektiv.

Filmens titel: Lille Lise
Årstal for udgivelse: 2005
Resume:

Kortfilmen handler om Lille Lise, som bor ude på landet sammen med hendes forældre, som er ved at indgå en skilsmisse. Vi ser i starten, at faren bærer den afdøde mor ud i bilen, og at Lise og faren derefter kører ud i skoven til en sø. På vej derud får vi nogle set ups, hvor vi ser, at der er noget ukendt ved Lille Lise, som vi ikke kan sætte ord på hvad er. Samtidigt bliver vi som seere introduceret for forældrenes skilsmisse, moderens død, Lises bekymringer og hendes overnaturlige ven igennem nogle flashbacks. Da de ankommer til skoven, binder faderen den afdøde mor fast til nogle tunge sten. Derefter sejler faren ud i søen, hvorefter han smider hende ud i vandet. Faderen kommer ind på fastland igen og snakker til Lise, hvorefter hun løber væk fra ham.

Han løber efter hende, og vi får bekræftet at Lise er besat af en dæmon og at det er hende der har slået hendes mor ihjel. Bladene flyver rundt omkring Lise, da hun sidder ned ude i skoven, og derefter ser man at faren ligger i bagagerummet død. Bagagerummet smækker, og Lises usynlige ven ved navn Louise kører bilen hjem... Køb adgang for at læse mere

Lille Lise af Benjamin Holmsteen | Kortfilmsanalyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Lille Lise af Benjamin Holmsteen | Kortfilmsanalyse.