Kronik: Tag jer nu sammen, gymnasieelever

  • STX 1.g
  • Dansk A
  • 10
  • 3
  • 1008
  • PDF

Kronik: Tag jer nu sammen, gymnasieelever

Se et eksempel på en kronik baseret på en artikel af Miriam Brems med titlen "Tag jer nu sammen, gymnasieelever" fra den 8. juni 2013 i Politiken. Der er blandt andet fokus på sproget.

Uddrag

Er det sandt, når man siger, at nutidens ungdom er en flok forkælede møgunger, som hellere vil sidde på Facebook end at følge med i skolen og lave lektier? Er vi virkelig så meget værre end fortidens unge eller er det blot en myte? De fleste har en mening om dette emne, og diskussionen kan vække både vrede og irritation hos alle parter.

Miriam Brems, som i juni 2013 udgav artiklen, ”Tag jer nu sammen, gymnasieelever”, mener, at nutidens unge ikke længere vil undervises, men hellere vil underholdes. Brems, der selv er studerende på en gymnasial uddannelse, udtrykker, at hun alt for ofte oplever, at ingen deltager i undervisningen. Selvom gymnasiet er et frivilligt tilvalg, siger hun, at de fleste unge ser det som en straf at skulle møde i skole hver dag.

Ifølge Miriam Brems er dette dog ikke kun på grund af systemet og undervisningen. Hun mener, at der skal ske en mentalitetsændring hos eleverne, som skal engagere sig i skolen, frem for at brokke sig og tjekke Facebook konstant. Hovedpointen i hendes artikel er, at de danske gymnasieelever skal tage sig sammen og flytte fokus fra computeren til undervisningen.

Brems' sprog er på én gang irriteret og irettesættende, man kan nemt mærke hendes frustration. Tempoet er højt, og sproget er livligt, hvilket gør det nemt for læseren at følge med. Hun gør... Køb adgang for at læse mere

Kronik: Tag jer nu sammen, gymnasieelever

[1]
Bedømmelser
  • 19-11-2015
    Fin til inspiration, mangler dog nogen væsentlige punkter i redegørelsen, argumentationsanalysen er meget overfladisk