Isens smeltevarme - 2 rapporter i fysik

Se flere bedømmelser 4,75 4,75 4,75 4,75 4,75 4,75 (8 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

STX 1.g

Fag

Fysik C

Karakter

Ingen givet

Antal sider

9

Antal ord

1563

Filformat

PDF

Isens smeltevarme - 2 rapporter i fysik

Formål:
Formålet med forsøget var at bestemme den specifikke smeltevarme for is (H2O), og ved hjælp af forsøg prøve at få vores forsøgsresultater til at komme så nær den teoretiske specifikke smeltevarme for H2O som muligt.

Formål:
Formålet med forsøget var at bestemme den specifikke fordampningsvarme for vand (H2O), og ved hjælp af forsøg prøve at få vores forsøgsresultater til at komme så nær den teoretiske specifikke fordampningsvarme værdi for H2O som muligt.

Indhold
Formål
Apparaturliste
Teori
Faseovergange
Fremgangsmåde
Målinger
Resultatbehandling
Diskussion
Fejlkilder
Konklusion

Uddrag
Fremgangsmåde:
Vi fyldte vores bægerglas med en vilkårlig mængde vand fra vandhanen, satte det på vægten, aflæste massen (mvand) og målte temperaturen (Tvand) med termometeret. Så tog vi en isterning fra bakken, som havde stået i stuetemperatur i et stykke tid for at smelte og blive våde. Herved var temperaturen nemlig 0°C. Vi tørrede isterning i et håndklæde for at sikre os den var fri for smeltevand, puttede den i glasset og ventede på at den smeltede. Derefter aflæste vi blandingstemperaturen (Tbland) og massen for blandingen (mbland).

Fremgangsmåde:
Vi startede med at aflæse dyppekogerens effekt. derefter placerede vi et bægerglas med vand på vægten og opvarmede det til 100°C v.h.a. en dyppekoger, som blev placeret nede i glasset. På samme tid noterede vi massen (mfør) og startede stopuret, og ventede til 60 sekunder var gået. Dér aflæste vi igen massen (mefter)... [læs mere nu]