Idrætsprojekt om svømning

  • STX 3.g
  • Idræt C
  • 10
  • 13
  • 3118
  • PDF

Træningsprojekt: Idrætsprojekt om svømning

Dette træningsprojekt i Idræt C handler om svømning.

Projektets formål lyder:

"Mit formål med træningsprojektet er for det første at forbedre min fysiske kondition og form, men også at motivere mig selv ved træning, så den regelmæssige træningen bliver en selvfølge og ikke er til besvær. Det gør dog helle ikke noget at man kan smide et par kilo."

Indhold

Indledning
Målsætning
Teori
Kredsløbskondition
Stofskiftekondition
Træningsplan
Data og databehandling
Diskussion
Konklusion
Bilag 1: Træningsprogram
Bilag 2: Dagbog

Uddrag

Indledning
Inden træningsprojektets begyndelse mener jeg at form okay/udmærket, hvis sammenligner med andre unge. Jeg svømmer så vidt muligt regelmæssigt en til to gange om ugen og er, hvis muligt, i fitness en om ugen. Grunden til svømningen er at jeg er gammel elitesvømmer.
Mit formål med træningsprojektet er for det første at forbedre min fysiske kondition og form, men også at motivere mig selv ved træning, så den regelmæssige træningen bliver en selvfølge og ikke er til besvær. Det går dog helle ikke noget at man kan smide et par kilo.

Målsætning
Jeg har derfor sat følgende målsætning for det træningsprogram, jeg ønsker at gennemfører over det 8 ugers forløb:
At jeg ved hjælp af svømning kan få min kondi op så jeg kan nå til mindst 8,5 i den afsluttende bib test. Samt at jeg vil forbedre min tid på 1500meteren med omkring 10 minutter samt forbedre min tid på træningsprogrammet på 15min, mens at min 400m Crawl på tid i mit træningsprogram også vil forbedre sig.
Jeg vil med mit træningsprojekt gerne igen kunne svømme længere distancer uden at blev forpustet, altså at svømme kontinuert over længere distancer og dermed forbedre min kredsløbskondition. Derfor har jeg sat mig et mål for bip-testen, hvor jeg er interesseret i generelle forbedringer af hjertets slagvolumen, muskelmasse samt sidst men ikke mindst udholdenhed.

Teori
Menneskekroppen består af milliarder af celler, de kræver hver især energi. Denne energi for kroppen ved hovedsageligt at forbrænde de næringsstoffer man indtager gennem mad.

---

Bliver træningen vurderet efter effektivitet og intensitet, må man sige at den næsten opfylder de krav jeg har stilet i min målsætning; resultaterne taler for sig selv, da bib-testene hver for sig giver konditallene 33,2 samt 37,5, hvilket er en god forbedring i forhold til længden af projektet, dog er den ikke forbedret så meget som jeg i min målsætning havde forudset.
Forløbets intensitet gennem præstationer, går fra hård til nær max for mit vedkommende, har været meget positiv. Den manglende motivation, har dog haft en negativ indflydelse på projektet. Dette er grundet sygdom i starten, overspringshandlinger som andre lektier og bortkastelser af op til flere pas. Disse ændringer har dog ikke umiddelbart haft en stærk negativ indvirkende på projektet, da de ikke er sket i større grad.

Bib-testens resultater viser en meget tydelig forbedring i af konditionstallet, da den går fra lav til middel. Til denne forskel skal de nævnes at jeg lider af astmatisk-bronkitis og derfor altid har stor forskel på mine resultater. Da handicappet påvirker mine resultater alt efter hvordan jeg har det fysisk og psykisk. Da jeg i mit træningsprojektets har lagt fokus på både at forbedre kredsløbs- og stofskiftekonditionen, viser resultaterne, når man sætter dem op imod teorien om grundlæggende fysiologi (hvis min astmatisk-bronkitis ikke tæller med), at jeg ikke bliver hurtigere men får en... Køb adgang for at læse mere

Idrætsprojekt om svømning

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.