Horror og den gotiske genre | Mini-SRP

  • STX 3.g
  • Dansk A, Engelsk A
  • 10
  • 12
  • 4570
  • PDF

Horror og den gotiske genre | Mini-SRP

Denne opgave er en Mini-SRP om horror og den gotiske genre. Novellen "The Tell-Tale Heart" af Edgar Allan Poe og digtet "En Arabesk" af J.P. Jacobsen bliver analyseret og sammenlignet. Til slut er der en diskussion af, hvad der får folk til at læse horror og den gotiske genre.

Elevens kommentar

Nogle enkelte fejl med ligger/lægger samt nutids-r

Indhold

1.0 Indledning
2.0 Redegørelse
2.1 Horror og den gotiske genre under romantikken i 1800-tallet
2.2 Edgar Allan Poe og J. P. Jacobsens præsentation af genren
3.0 Analyse af to tekster
3.1 Analyse af Edgar Allan Poes novelle "The Tell - Tale Heart"
3.2 Analyse af J.P. Jacobsens digt "En Arabesk"
3.3 Sammenligning af de to tekster
5.0 Diskussion
5.1 Hvorfor læses horror og den gotiske genre?
5.2 Hvilke emner kan debatteres med denne genre?
6.0 Konklusion
7.0 Litteraturliste

Uddrag

1.0 Indledning
Denne opgave handler om horror og den gotiske genre, samt indvirkningen i litteratur og på læseren. Der vil blive gjort rede for romantikken i 1800-tallet med særligt fokus på horror og den gotiske genre, samt hvorledes genren af henholdsvis Edgar Allan Poe og J. P. Jacobsen bliver repræsenteret. Desuden vil novellen "The Tell-Tale Heart" af Edgar Allan Poes og digtet "En Arabesk" af J.P. Jacobsens blive analyseret. I analysen af novellen "The Tell-Tale Heart" vil der blive sat fokus på de dualistiske træk ved fortælleren samt på brugen af symboler i novellen, og i analysen af digtet "En Arabesk" vil de to udgaver af guden Pan, der modstilles i digtet, være i fokus. Endvidere vil der være en sammenligning af de to tekster, hvor der vil blive set særligt på fællestrækken. Både novellen og digtet er skrevet i 1800-tallet, hvor genren for alvor blomstrede frem. Den opstod i England og kom senere til Danmark, hvor danske forfattere som Karen Blixen og H. C. Andersen blev meget inspireret af denne skrivegenre. Ud fra redegørelsen og analyserne vil der blive diskuteret, hvad der får folk til at læse horror og den gotiske genre, samt hvilke emner kan man debattere med denne genre. Dette vil ske med inddragelse af artiklen "Gothic fiction tells us the truth about our divided nature" af Alison Milbank, samt artiklen "Horror er en måde at udfordre dig selv på".

2.1 Horror og den gotiske genre under romantikken i 1800-tallet
Horror og den gotisk genre kredser om menneskets møde med det grufulde, det ukendte og ukontrollable, som skaber angst og uhygge. Den litterære horrorgenre er således en type fiktion, designet til at skræmme sit publikum. Man skelner mellem forskellige typer; den klassiske og moderne horror. Den klassiske horror foregår ofte på uhyggelige slotte eller lignende, mens den moderne horror for det meste foregår i en velkendt verden. Endvidere kan man skelne mellem horror, hvor overnaturlige eksistenser indgår som f.eks. vampyrer og spøgelser, og horror som er mere realistisk, hvor det onde og uhyggelige i stedet for kan være en seriemorder... Køb adgang for at læse mere

Horror og den gotiske genre | Mini-SRP

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.