Høstgildet af Martin A. Hansen

Se flere bedømmelser 4 4 4 4 4 4 (21 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

HTX 2. år

Fag

Dansk A

Karakter

7

Antal sider

5

Antal ord

1875

Filformat

PDF

Novelleanalyse: Høstgildet af Martin A. Hansen

Her kan du få inspiration til din egen analyse af Høstgildet af Martin A Hansen. Opgaven er en udemærket analyse og fortolkning af Høstgildet. Den beskriver handlingen grundigt og analyserer tekstens konflikt og mening, samt karakteriserer de vigtigste personer.

Studienets kommentar
Denne novelleanalyse giver et godt indblik i, hvad der er på spil i Høstgildet af Martin A. Hansen, og hvad man kan komme ind på i en analyse af teksten. Til gengæld er der stor mangel på citater og for lidt direkte analyse i opgaven.

Uddrag
"Novellen ”høstgildet” handler om en meget tragisk hændelse, hvor en dreng drikker sig selv ihjel til et høstgilde. Hovedpersonen er præsten, som også er med til festen. Præsten bliver hen på aftenen kaldt ned i folkestuen, hvor han ser en dreng ligge på et bord, kold og livløs."

"Denne novelle er eksistentialistisk, i ordet eksistentialistisk ligger begreber som irrationalitet, disharmoni og endelighed. Eksistentialismen viser sig hos præsten i ”Høstgildet”, da han gerne vil kunne forklare de meningsløse ting, der sker. Det, at drengen dør, er fuldstændig disharmonisk,..."... [læs mere nu]