Historieopgave på HF om Ungdomsoprøret

  • HF 1. år
  • Historieopgave
  • 7
  • 11
  • 3173
  • PDF

Historieopgave på HF om Ungdomsoprøret

Dette er en Historieopgave om Ungdomsoprøret, skrevet på HF.

I opgaven redegøres der for baggrunden for, at de unge i Vesten i 1960'erne gennemførte et ungdomsoprør. Dernæst analyseres de unges aktionstyper, herunder de mest betydningsfulde bevægelser og oprørsgrupper, f.eks. kampen mod atomkraft og mod Vietnamkrigen. Endelig er der en vurdering af ungdomsoprørets varige følger. Hvordan har ungdomsoprøret påvirket os i dag?

Opgaveformulering:
- Redegør for baggrunden for at de unge i Vesten i 1960'erne gennemførte et ungdomsoprør.
- Analysér de unges aktionstyper.
- Vurdér ungdomsoprørets varige følger.

Studienets kommentar

Nogenlunde god og grundig opgave. Mere analyse af kilder savnes. Vurdering: 7 pil op.

Indhold

Indledning 2
Redegør for baggrunden for at de unge i 1960'erne gennemførte et ungdomsoprør. 3
Ungdomsoprøreret. 4
Analyser de unges aktionstyper 5
Vietnamkrigen 5
Studenteroprøret. 6
Studenteroprøret på Københavns Universitet 7
Hippierne og Blomsterbørn. 7
Kvindebevægelsen. 8
Vurdér ungdomsoprørets varige følger. 9
Konklusion 10
Kildekritik 11
Litteraturliste 12
Bøger: 12
Hjemmesider: 12
Illustrationer: 12

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at skrive om ungdomsoprøret, dets baggrund og dets følger. Jeg har valgt dette emne, fordi det virker spændende og fordi jeg undrer mig over, hvad der egentlig startede dette verdensomspændte ungdomsoprør i 1960'erne og hvilke følger ungdomsoprøret fik.
Jeg vil redegøre for baggrunden for at de unge i Vesten i 1960'erne gennemførte et ungdomsoprør. Herunder vil jeg redegøre for hvordan selve ungdomsoprøret opstod, altså hvad der lagde til grunde for oprørets start.
Dernæst vil jeg analysere de unges aktionstyper. Herunder vil jeg komme ind på de mest betydningsfulde bevægelser og oprørsgrupper, f.eks. Kampen mod atomkraft, ”Atomkraft, nej tak”.
Jeg vil endelig til sidst vurdere ungdomsoprørets varige følger. Jeg vil vurdere, hvordan ungdomsoprøret har påvirket os i dag, eller om ungdomsoprøret var en unødvendighed.

Redegør for baggrunden for at de unge i 1960'erne gennemførte et ungdomsoprør.
Et af de årtier som var meget spændende i det 20. århundrede var 1960'erne. 1960'erne var et årti som vendte op og ned på Danmark. Nogle vil kalde 1960'erne for et årti med mange muligheder, da der skete ændringer i normer og omgangsformer i dette årti. I dette årti viser de unge også at de vil havde medbestemmelse på hvordan fremtiden skal se ud. Dette medførte at 1960'erne gav os ungdomsoprøret, studenteroprøret, hippierne og rødstrømperne. Alle disse oprør opstod, da befolkningen i 1960'erne gjorde oprør med de normer der var ... Køb adgang for at læse mere

Historieopgave på HF om Ungdomsoprøret

[1]
Bedømmelser
  • 15-04-2017
    Den er okay, men jeg synes, at der er mangel på korrekturlæsning, og det er for mig meget forstyrrende. Gode pointer, og flittigt brug af kilder!