Grantræet af H.C. Andersen

Se flere bedømmelser 3,93 3,93 3,93 3,93 3,93 3,93 (27 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

STX 2.g

Fag

Dansk A

Karakter

10

Antal sider

4

Antal ord

1632

Filformat

PDF

Eventyranalyse: Grantræet af H.C. Andersen

Opgaven indeholder en analyse og fortolkning af H.C. Andersens eventyr Grantræet.

Grantræet analyseres med hensyn til brug af symboler og ud fra Freuds personlighedsmodel, I fortolkningen perspektiveres til Andersens eget liv.

Studienets kommentar
Denne opgave om Grantræet er skrevet i et flydende og stort set fejlfrit sprog, hvilket er med til at trække karakteren op. Eleven har godt fat i eventyrets temaer som fx eksistens og at leve i nuet. Det kunne have trukket opgaven helt op på et 12-tal, hvis eleven havde sammenholdt eventyret med den litterære periode (romantikken/romantismen), det er skrevet i.

Indhold
Grantræet

Uddrag
"Hele eventyret er baseret på ordsproget om at leve livet, mens man har det. Her kommer der så til udtryk hvad der sker, når man glemmer det. Man vil evigt fortryde, ikke at have givet sig tid til at lære at forstå meningen med det liv man var givet til.

Det er en tragisk historie om en forfejlet eksistens, om at leve i håbet, erindringen, længslen eller tilbageblikket – men aldrig i nuet! Her rejser H.C. Andersen spørgsmålet om, hvad der er den egentlige eksistens. I dette eventyr er det, at være tilstede i øjeblikket, at være rodfæstet at leve livet og ikke flygte fra livet i håbet eller erindringen..."... [læs mere nu]