NF projekt om Genmodificerede fødevarer

NF projekt om Genmodificerede fødevarer

Her finder du et projekt i Naturvidenskabelig faggruppe på HF om GMO og Fødevareproduktion.

I dette projekt har eleverne arbejdet med genmodificerede fødevarer og fundet frem til, hvad det vil sige, at fødevarer er genmodificerede.

Derudover belyses det, hvilke fordele og ulemper der er ved genmodificerede fødevarer samt hvilken rolle de genmodificerede fødevarer spiller i forbindelse med løsningen af de fødevareproblemer, vi har i verden.

Opgaven kommer ind på emner som gener/DNA, proteinsyntese, gensplejsning, aminosyrer, proteiner og et forsøg med denaturering.

Indhold

Indholdsfortegnelse
Indledning og problemformulering
Problemstillinger
Gener og DNA
- DNA
- Gener
- Proteinsyntese
- Gensplejsning
- Fordele ved gensplejsning
Aminosyrer og proteiner
- Aminosyrer
- Aminosyrernes sammenhæng med protein
- Proteiners opbygning
- Udskiftning af aminosyrer
- Forsøg med denaturering
Genmodificerede fødevarer
- Verdens sultproblemer
- Fordele og ulemper ved GMO
Konklusion
Kilder

Uddrag

DNA er et kædeformet molekyle. Det sidder i alle levende celler, hvor det er ansvarlig for cellens arvelige egenskaber. Vi kalder også DNA for arvemateriale. DNA er dobbeltstrenget, og de to strenge er snoet omkring hinanden. DNA-molekylets opbygning kan sammenlignes med en stige.
Stigens sider (det blå) består skiftevis af deoxyribose (sukkerstof) og fosfat. På hvert sukkermolekyle sidder der en base. En base med et tilhørende sukkerstof og fosfat kaldes et nukleotid... Køb adgang for at læse mere

NF projekt om Genmodificerede fødevarer

[1]
Bedømmelser
  • 22-05-2015
    Givet af 2.g'er på STX
    i alt rimelig god opgave der er dog nogle mangler her og der, men kan skagtens bruges som skabelon.