Forsøg: Spektrofotometri på olivenolier

  • HTX 1. år
  • Bioteknologi A
  • 7
  • 5
  • 807
  • PDF

Rapport: Forsøg: Spektrofotometri på olivenolier

Forsøg i bioteknologi A på HTX, hvor der er lavet spektrofotometri på forskellige olivenolier.

Studienets kommentar

Vær opmærksom på at rapporten er lavet på 1 år på HTX og ikke opfylder kravene til en rapport i Bioteknologi.

Indhold

Hypoteser
Teori
Metode
Resultater

Uddrag

Hypoteser
Olivenolies grønne farve skyldes chlorophyl a. Jo højere kvalitet af olien, jo højere chlorophylindhold og dermed grønnere farve. Den bedste kvalitet vil smage mest af oliven, og den ringeste vil smage i retning af “fedtet-friture”.
Teori
Spektrofotometri, handler i bund og grund, om hvilke farver der er til stede. I olien, vil man måle på det synlige farvespektrum. Men spektrofotometeret kan også foretage målinger i det ultraviolette og infrarøde spektrum.
Alt dette bliver anvendt til at måle meget små koncentrationer, som f. eks. Tungmetaller i blod.
Et spektrofotometer, fungere ved at man den sender lys igennem et medie, her vil det være olivenolie, og derefter opfanger det og måler bølgelængden på det. for at en genstand eller en væske, kan have en bestemt farve, skal dens komplementærfarve absorberes, det vil sige at skal en væske være blå, skal væsken absorbere orange, skal den være orange skal væsken absorbere blå. Alle grundstoffer har deres ”linjer” på det elektromagnetiske... Køb adgang for at læse mere

Forsøg: Spektrofotometri på olivenolier

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.