NF | Rapport om Fedtindholdet i en burger

NF | Rapport om Fedtindholdet i en burger

Her finder du en rapport i Kemi C fra den Naturvidenskabelige faggruppe om fedtindholdet i en hamburger fra Burger King.

Formål:

"Formålet med forsøget er, at vi gerne vil finde fedtindholdet i en hamburger, og om det holder stik med det Burger King skriver på deres hjemmeside."

Studienets kommentar

Der findes billeder af forsøget taget af eleven i rapporten.

Indhold

Formål
Teori
Materialer
Fremgangsmåde
Resultat & diskussion
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Teori:

Der findes stort set fedt i al den mad vi spiser. Fedtstoffer deles op i 2 grupperinger: animalsk og vegetabilsk, det fortæller hvor fedtet kommer fra, altså enten dyr (animalsk), eller vegetabilsk (planter). Animalsk fedt findes i kød, og mælk. Hvor derimod vegetabilske fedt er fra fx mandler, peanuts og fede frugter. Fedtsyrer er opbygget i en lang kæde af kulstofatomer med en carboxylsyregruppe (-COOH)

Triglycerider er opbygget af glycerol (hvor glycerol molekylet er skellet), og tre fedtsyre, via en esterbinding. Esterbinding er en reaktion mellem alkohol og en carboxylsyre.
Fedtsyren kan opdeles i 3 hovedgrupper: mættede, umættede, polyumættede.
....

Fremgangsmåde:

1. Først vejede vi hele burgeren.
2. Så tog vi burgeren og delte den om i ca ½, derefter vejede burgerstykket.
3. Jeg tog dernæst burgerstykket, og moste det godt i mindre stykker, i en morter.
4. Så hældte jeg det fra morteren til et bægerglas.
5. Skyllede derefter min morter med rensebenzin og hældte det i bægerglasset for at få alt med... Køb adgang for at læse mere

NF | Rapport om Fedtindholdet i en burger

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.