Artikel om Folkeviser og Villy Sørensen

  • STX 2.g
  • Dansk A
  • 12
  • 4
  • 1305
  • PDF

Artikel om Folkeviser og Villy Sørensen

Opgaven er en artikel om folkeviserne og deres mystik.
Artiklen kommer ind på flere interessante ting, som fx folkevisernes historie, de to planer i folkeviserne samt overgangsfaserne i livet, som folkeviserne ofte tematiserer.

Opgaven inddrager desuden folkevisen "Elverskud" og Villy Sørensens analyse af folkeviserne i "Folkeviser og forlovelser".

Studienets kommentar

God og interessant gennemgang af folkevisen som genre og af nogle af de betydningslag, som kan ligge i folkeviserne. Stort set velformuleret.

Indhold

Folkevisens historie
Folkevisernes opbygning og opdeling
Generelle træk
De to verdener
Overgangen
Villy sørensen og folkeviser
Folkeviser i dag

Uddrag

I 1200-tallet spredte der sig et fænomen fra Frankrig og op igennem Europa, denne tendens blev kaldt for folkeviser. Det hele startede som sagt i middelalderens Frankrig, hvor man fortalte eller sang viser om helte, konger, skønjomfruer og magiske uhyrer. Disse viser blev bevaret og ført op igennem Europa ved mundtlige levering. Det egentlige formål med folkeviserne var at overbringe beskeder mellem adelsmænd og konger. Da folkeviserne rimede, var der mange konge og adelsmænd der fandt dem langt mere interessante, end de ellers formelle besked de ville modtage, og derfor gad de flere adelsmænd af læse folkeviserne... Køb adgang for at læse mere

Artikel om Folkeviser og Villy Sørensen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.