Fodboldkulturen i Danmark og England

 • HHX 1. år
 • Dansk A, Engelsk A
 • 10
 • 7
 • 1933
 • PDF

Fodboldkulturen i Danmark og England

Rapport om dansk og engelsk fodboldkultur.

Problemformulering
Hooligans er et problem i både Danmark og England. Jeg vil finde ud af hvor det er værst og i hvilken retning det påvirker de to lande på.
Jeg vil besvare følgende spørgsmål:
Hvordan historien bag dansk og engelsk fodbold er.
Om der er forbrug af doping i Danmark og England.
Omkring racisme indenfor fodbold i Danmark og England. Hvordan hooliganerne er i Danmark og England.

Indhold

Indledning
Side 1
Problemformulering
Side 1
Afgrænsning
Side 1
Historien bag dansk og engelsk fodbold.
Side 2
Doping
Side 2
Racisme
Side 3
Hooligans
Side
4
Konklusion.
Side 4
Kilder.
Side 5
Selvrefleksion
Side 6

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at skrive om fodboldkulturen i Danmark og England, fordi min interesse for fodbold er stor. England har en stor rolle inden for fodbold i verdenen. Jeg ønsker at finde forskellen på dansk og engelsk fodbold, fordi det er spændende for mig.
Emnet fodbold i de to forskellige lande har relevans for det kulturelle område, fordi at fodbold er den største sportsgren i begge lande og det er en stor del af begge landes kultur.

Afgrænsning
Jeg har uddraget den episode der hændte i kampen mellem Danmark-Sverige, hvor en tilskuer angreb kampens dommer. Generelt set, når der opstår sådanne episoder giver UEFA bøder nogle dage efter. Men lige specifikt for den episode gav UEFA deres beslutning ca. 10 minutter efter dommeren ikke ville dømme kampen længere. De efterfølgende restriktioner, der burde komme efter et stykke tid, kom dog alligevel; de måtte ikke spille i parken, men på stadions i en vis afstand fra parken. Er det moralsk og etisk korrekt at UEFA må gøre det, og at et helt landshold og en hel nation skal bøde for en persons dumhed? Dette udelader jeg, da det er for dybtgående og meget politisk.
Nogen af Danmarks superligahold har fodbold akademier rundt omkring i verden, de tillader sig at bestemme hvor deres spillere skal bo og spille, kan de tillade sig det? Hvor meget krav kan man stille en spiller fra sin egen fodboldskole, hvor spilleren måske er begyndt i akademiet af økonomisk nød mm. Det vil jeg ikke komme ind på fordi det er et meget stort emne.
På det Engelske landshold er der spillere af anden etnisk baggrund, sådan er det rundt i verdenen men på det danske landshold har der ikke spillet nogen med anden etnisk baggrund siden landsholdet er blevet grundlagt det vil jeg ikke komme ind på fordi det er svært at finde noget om og fordi man ikke rigtig kan finde noget dokument om det.

Historien bag dansk og engelsk fodbold.
i 1100-talet startede en form for fodbold i England ikke på den måde som vi kender der i dag men med et formål om at få bolden til den næste landsby... Køb adgang for at læse mere

Fodboldkulturen i Danmark og England

[4]
Bedømmelser
 • 31-05-2011
  God opgave. .......................................
 • 15-08-2011
  kkkkkkkkkk fddddddddddddddd ffffffffffffffffff
 • 17-12-2011
  Nogenlunde opgave...................
 • 14-06-2011
  hurra gdfg gdfgdfgdgdf gdfgdgdfgdfgdfg