Babel - Analyse

 • STX 1.g
 • Dansk A
 • 10
 • 5
 • 1864
 • PDF

Filmanalyse: Babel - Analyse

Her finder du en opgave, der indeholder en analyse af filmen Babel. Opgaven kommer blandt andet ind på filmens handling, personer, spændingskurve og klipning. Til sidst bringer opgaven også en kort, personlig vurdering af filmen.

Uddrag

Forord:
Den film jeg gerne vil anmelde hedder Babel. Babel blev indspillet i 2006 under instruktion af Alejandro González Iñárritu, som bl.a. er kendt for film som:” Eleven Minutes, Nine Seconds, One Image: September 11” og ”21 grams”. Filmen har Brad Pitt og Cate Blanchett i hovedrollen. De to har også arbejdet sammen i filmen ”The Curious Case of Benjamin Button”.
Babel var nomineret til syv Oscars og har vundet Robert Prisen og Bodil Prisen for bedste udenlandske film.

Handling:
Filmen består af tre forskellige historier. I den ene historie følger man to unge marokkanske børn, der i deres kedsomhed, sender et riffelskud efter en bus. De antager først at geværet ikke kunne skyde langt nok, men da bussen stopper, går det op for dem, at de tog grueligt fejl. Inden i bussen sidder Richard og Susan Jones. De er amerikanere og danner grundlag for den anden historie. De har taget væk fra deres liv i Amerika og er på ferie i Marokko. Uheldigvis bliver Susan ramt af det riffelskud, fra de to unge drenge. De handler nu om liv eller død, og de er nød til at finde en læge. Men de er langt væk og den læge der er tættest på, er en gammel landsbylæge. Bussen kører hen til landsbyen og de andre amerikanere i bussen bliver utrygge ved byen. Susan for viklet hendes skulder, som er der hun er blevet ramt af skuddet, ind og får nogle sug af lægens røgelse, som sender hende ud i en bedøvelse. Imens det hele står på, er verdens pressen også med i det. De tror det er en terrorist, der bevidst har prøvet at dræbe. Nyheden når hele vejen til Japan hvor den tredje historie foregår. Her følger vi en døvstum pige, som bor alene med sin far. Hun er jomfru og vil meget gerne havde taget sin mødom. Det er svært fordi, at mange skræmmes væk af hendes døvstumhed. Hun prøver at gå trusseløs i byen, men det hjælper ikke. Hendes far er en velstående forretningsmand, han køre i Mercedes og bor i en luksus lejlighed. Det viser sig, at han har foræret, det gevær der blev skudt med, til en marokkansk bonde, der så har solgt det til de to drenges far.
... Køb adgang for at læse mere

Babel - Analyse

[3]
Bedømmelser
 • 18-01-2014
  Rigtigt god opgave.. Der var flere ting jeg forstod bedre efter at have læst denne opgave i forhold da jeg havde set filmen..
 • 16-01-2011
  Opgaven er god, med god beskrivelse af filmen, men den skal altså ses!
 • 22-06-2011
  virkelig god opgave lige hvad jeg manglede !

Materialer relateret til Babel - Analyse.