Evalueringsopgave om brændstof og bestemmelse af brændværdi

Evalueringsopgave om brændstof og bestemmelse af brændværdi

Afsluttende evalueringsopgave i Naturvidenskabeligt grundforløb.

Evalueringsopgaven består af et afsnit om biobrændstof med efterfølgende forsøg til bestemmelse af brændværdi, til sidst findes et diskuterende afsnit om brændstof i hverdagen.

Indhold

Indledning: 2
Energi og effekt – måleenheder og –metoder: 3
Biobrændsel: 4
Produktion af biogas: 4
Bestemmelse af brændværdi: 6
Brændstof i hverdagen: 9
Konklusion: 10

Uddrag

Indledning:
Der er energi i alting, lige meget om det bare er fordi at du er ude at gå en tur med hunden, så producerer du energi. Energi findes i utrolig mange størrelsesforhold. Der er både de kæmpe store vindmøller som du kan se ud af de vindue. Men der er også de mindre procedure som f.eks. når du spiser og din mad bliver fordærvet sker der også en energiproces.

Energi har været et af de mest debatterede emner i de sidste 10 år. Sammen med klimadebatten har man forsket og diskuterede disse emner, for at finde de mest klimavenlige energiformer. Vi vil i en af de følgende forsøg prøve at skabe noget af det her ”grønne energi”.

Den samlede energi i universet er konstant, da energi hverken kan opstå af ingenting eller tilintetgøres, men det kan dog ændres fra en form til en anden. I fysik betegnes energi som det at opvarme noget eller udføre et arbejde.
Energi angives normalt i Joule (J) 1J = 1kg*m2/s2
En anden måleenhed er kalorie (cal) en kalorie er den energi, som kræves for at opvarme 1 g vand fra 14,5 grader Celcius til 15,5 grader Celcius. 1 kalorie er ca. 4,18 Joule.

Energi og effekt – måleenheder og –metoder:

Der skal energi til, for at holde vores kroppe i gang – også selvom vi ikke bevæger os. V skal stadig trække vejret, hjertet skal slå og besked til og fra hjernen, via nerverne, kræver også energi. Disse aktiviteter kaldes kroppens basalfunktioner. Desuden skal vores kroppe holdes varme, og de afgiver også energi til omgivelserne. Alt sammen er det funktioner som kræver energi. I biologi taler man samlet om disse processer som kroppens hvilestofskifte – i fysik kalder vi det kroppens hvileeffekt.

Der er mange forskellige former for energi: Termisk energi ved opvarmning af fx en varmeplade. ... Køb adgang for at læse mere

Evalueringsopgave om brændstof og bestemmelse af brændværdi

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.