Essay om helte og heltedyrkelse

  • HHX 3. år
  • Dansk A
  • 12
  • 3
  • 1446
  • PDF

Eksempelbesvarelse: Essay om helte og heltedyrkelse

Essayet om helte og heltedyrkelse inddrager Halfdan Rasmussens digt "Noget om Helte" fra 1955 og en leder i Politiken med titlen "Magiens lyssværd" fra 17. december 2015. Opgaven her er en besvarelse af opgave 2 i eksamenssættet i Dansk A den 12. august 2016 med opgaveformuleringen:

2 Essay om helte og heltedyrkelse
Skriv et essay om helte og heltedyrkelse, hvor du bl.a. reflekterer over det moderne menneskes behov for helte. Inddrag de to tekster, og giv dit essay en titel.

Dette essay har fået titlen "Har det moderne menneske brug for helte?", og det er udarbejdet af Studienet. Når du skal skrive din egen opgave, kan bruge denne som inspiration.

Studienets kommentar

Du kan også hente hjælp til at skrive din opgave ved at se vores vejledning til at skrive essay:
Dansk essay | Model og vejledning
Måske kan du også få gavn af dette eksempel på essay til HHX:
HHX | Eksempel på Dansk essay

Uddrag

Der skal rigtig meget til, før jeg vil kalde et andet menneske for min helt. Min opfattelse af en helt er, at det er et menneske, som er fejlfrit, og som jeg ser op til og beundrer. Verden skulle være et dårligere sted at leve uden helten. Og sådanne mennesker, der kun vil det gode for alle andre mennesker er sjældne. Heltedyrkelse er en gammel ting. Det kan man se i litteraturen, fx fra det antikke Grækenland, hvor vi finder store helte som Odysseus og Achilleus. De var rigtige mænd, rigtige helte! Men verden er en anden i dag, og ikke en gang de litterære helte er altid fejlfrie. En leder i Politiken den 17. december 2015 med titlen ”Magiens lyssværd” proklamerer, at vi lever ”i en helteforladt verden”. Krigshelte findes ikke mere, men måske kan vi alligevel fortsætte heltedyrkelsen og blive inspireret af vores helte. I Halfdan Rasmussens digt ”Noget om helte” fra 1955 er forestillingen om, hvad en helt er, en anden. Men har vi overhovedet behov for at dyrke helte i dag? Eller har vi nok i os selv?

”Hvor man end vender blikket hen, er det let at identificere de onde (…) Men det er meget mindre let at finde nogen for alvor at holde med og støtte. Alle parterne i disse krige er på den ene eller den anden måde moralsk kompromitteret”. Sådan skriver man i Politikens leder med henvisning til borgerkrigene i Mellemøsten. Der er sket noget med vores verden. Som ung dansker kan jeg ikke helt finde ud af, hvad jeg egentlig synes om mine danske landsmænd, når de som soldater er i krig for Danmark i Irak eller Afghanistan. Helte vil jeg nok ikke kalde dem. Men det er kompliceret... Køb adgang for at læse mere

Essay om helte og heltedyrkelse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.