Españoles en Dinamarca - Spansk A - Eksamen 14. december 2015 - STX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Spansk A
  • 12
  • 3
  • 1583
  • PDF

Españoles en Dinamarca - Spansk A - Eksamen 14. december 2015 - STX

Her finder du Studienets eksempelbesvarelse af "Españoles en Dinamarca", som er titlen på eksamen 14. december for Spansk A på STX. Det handler om spaniere, der befinder sig i Danmark af forskellige årsager, og hvilke kulturelle udfordringer, der kan være for dem. "Españoles en Dinamarca" indeholder vores bud på oversættelsesopgaven i delopgave A, der her handler om Ángel, der bor i Danmark, og hans ven Juan, der også gerne vil dertil. Derudover har vi besvaret alle underspørgsmålene i delopgave B, der handler om teksterne "Esther, una española de 25 años, lleva dos años trabajando como profesora de español en Dinamarca", "Un español escribe en un blog: 'Los daneses son los mediterráneos del norte" og dertilhørende billeder. Vi har så vidt muligt besvaret alle 5 underspørgsmål med ca. 250 ord, for at du kan se eksempler på en fyldestgørende besvarelse for alle spørgsmål, såfremt der kun vælges at skrive om et enkelt.

Spørgsmål
"Españoles en Dinamarca" indeholder følgende opgaver:

A. Traduce al español
Ángel kom til Danmark, fordi han havde en dansk kæreste. Han har arbejdet nogle år i et firma, som ofte sender ham til Madrid for at sælge deres nyeste produkter. Der møder han sine gamle venner og går ud med dem. En dag fortæller Ángels bedste ven Juan ham, at han er desperat, fordi han ikke har fundet arbejde endnu.
Juan spørger ham: “Tror du, at jeg og min bror kan finde arbejde i Danmark? Vi er nødt til at gøre noget for at forbedre vores situation.”
Ángel svarer ham: “I kan sagtens få arbejde, hvis I lærer dansk. I Danmark er der mange muligheder”.

B. Contesta – como máximo – a tres de las siguientes preguntas. Escribe unas 250 palabras
1. ¿Cómo son los daneses según Esther (texto 1)? ¿Estás de acuerdo? ¿Por qué/por qué no?
2. Resume lo que dice Esther de vivir en Dinamarca (texto 1). ¿Por qué crees que Esther piensa así?
3. Compara las impresiones personales de Dinamarca de los dos textos 1 y 2. Explica cómo pueden ser tan diferentes.
4. ¿Qué motivos tienen Esther y otros jóvenes españoles para venir a Dinamarca? Incluye los textos 1 y 2 y la foto de la primera página.
5. ¿Por qué crees tú que Dinamarca puede ser un país exótico para los españoles? Incluye información de los textos 1 y 2 y una o varias de las fotos.

Studienets kommentar

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst oversætter teksten i delopgave A, kan du her se Studienets hjælp til oversættelse.

Hvis du har brug for mere hjælp til den grammatiske side af opgaven, anbefaler vi Studienets kompendium til spansk grammatik.

Españoles en Dinamarca - Spansk A - Eksamen 14. december 2015 - STX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.