Erhvervsret Juridisk Opgave: Sanur Nord A/S og Impo ApC

  • HHX 3. år
  • Erhvervsret C
  • 10
  • 3
  • 976
  • PDF

Eksamensprojekt: Erhvervsret Juridisk Opgave: Sanur Nord A/S og Impo ApC

Juridisk gennemgang i Erhvervsret C af 3 problemstillinger i henholdsvis handelskøb og forbrugerkøb. Opgaven er en god skabelon til den mundtlige eksamen i Erhvervsret.

Palle Knudsen fra Impo ApS købte 25 hårtørrer og 5 make-up spejle med lys af Sanur Nord A/S. Ved varernes ankomst opdagede Palle, at alle spejlende manglede pærer. Han kontaktede Sanur straks og hævede købet. Senere hen, da Palle videresolgte hårtørrerne, som tilsyneladende er fejlproduceret og brænder sammen, fik Palle klager fra kunderne.
I opgaven har vi at gøre med nationale køb. Derfor går vi ud fra de danske lovrets regler.

Lærers kommentar

Super god. Sådan skal en opgave besvares til eksamen. Lidt mere dybde i henholdsvis aftaleloven og muligvis national/international købelov.

Indhold

Impo ApS
Problemstilling 1 - Mangler i handelskøb
Problemstilling 2 – Mangler i forbrugerkøb
Problemstilling 3 – Reklamation i handelskøb
Konklusion

Uddrag

- Problemstilling 1 omhandler mangler i handelskøb mellem Sanur Nord og Impo APS. Manglen her er pærer, som mangler i nogle make-up spejle, som Sanur Nord har solgt Impo.

- Problemstilling 2 omhandler mangler (en smule reklamation) i forbrugerkøb, mellem Impo ApS og deres kunder.

3 af de 25 hårtørre Palle har købt af Impo Aps, har han nu solgt videre. Alle 3 hårtørrer brændte sammen. De to første kunder der reklamerede, fik to nye hårtørre. De nye hårtørrer, gik også i stykker. Hvad er juridisk korrekt i forhold til kunderne og deres rettighed?

- Problemstilling 3 handler om reklamation (rettidig og rigtigt/forkert reklamation) i handelskøb.
Impo ApS holder ferielukket i en periode efter klagerne angående hårtørrerne. Da ferien er slut, reklamerer Palle Knudsen til Sanur Nord, med henblik på at hæve købet.

Opgaven er opstillet sådan at problemstillingerne først bliver beskrevet. Herunder bliver "hvad nu hvis?" spørgsmålet - brugt i problemstillingerne, for at finde frem til flere mulige konklusioner.
Til sidst bliver den konklusion valgt, som vi i syntes var den rigtige, ud fra de informationer der er givet... Køb adgang for at læse mere

Erhvervsret Juridisk Opgave: Sanur Nord A/S og Impo ApC

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.