El turismo de borrachera - Spansk A - Eksamen 28. maj 2008 - HHX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • HHX 3. år
  • Spansk A
  • 12
  • 4
  • 1760
  • PDF

Eksempelbesvarelse, Handelsbrev: El turismo de borrachera - Spansk A - Eksamen 28. maj 2008 - HHX

Her finder du Studienets eksempelbesvarelse af "El turismo de borrachera", som er titlen på eksamen fra 28. maj 2008 for Spansk A på HHX. Det handler om tendensen blandt unge turister i Spanien, der indebærer, at de i højere grad vælger rejser, der tilgodeser deres ønsker om at feste imens de er på ferie, og hvilke konsekvenser det har.

"El turismo de borrachera" indeholder vores besvarelse af alle underspørgsmålene i delopgave 1, der handler om teksterne "Lloret cierra 7 bares y 20 hoteles para erradicar el 'turismo de borrachera'", "Perdemos turismo así", "'El Golfo' despega", og en række billeder. Vi har så vidt muligt besvaret alle underspørgsmålene med 200 ord, så du kan se eksempler på fyldestgørende besvarelser, såfremt du kun vælger at besvare et enkelt spørgsmål. Derudover har vi givet vores bud på oversættelsen i delopgave 2, der i denne omgang handler om rejseselskabet 'Ung Rejs', der forsøger at tiltrække unge ved også at holde fester. Til sidst har vi besvaret delopgave 3, hvor du i dette eksamenssæt skal sende et brev til et spansk rejseselskab, hvor du forklarer hvorfor Danmark er en attraktiv destination for unge spaniere, der ønsker at tage på ferie.

Spørgsmål
"El turismo de borrachera" indeholder følgende spørgsmål:

Opgave 1
Besvar på spansk højst 3 af følgende spørgsmål. Besvarelsen skal fylde ca. 200 ord.
1. ¿Qué ha hecho el Ayuntamiento de Lloret de Mar para poner coto al 'turismo de borrachera', y qué piensas tú de la iniciativa del Ayuntamiento?
2. ¿En qué consiste la nueva iniciativa de Easyjet?
3. ¿Qué critica Sonia Moreno en su carta al director?
4. En tu opinion, ¿qué tiene que hacer España para atraer a los turistas jóvenes?
5. Explica la frase "...ya que es como escupir al plato donde comes" (tekst 2 linie 8)
6. Cuando vas de vacaciones, ¿adónde vas y qué cosas son importantes?
7. Comenta las fotos

Opgave 2
Oversæt til spansk.
Ung rejs: "Vi gør alt for at arrangere de bedste fester."
Rejseselskabet Ung Rejs arrangerer rejser for unge mellem 16 og 26 år. Mange har kritiseret rejserne, fordi de mener, at formålet er fester, druk og sex.
På hjemmesiden www.youtube.com kan du se billeder af berusede og halvnøgne unge. En jurist kritiserede sidste år Ung Rejs for denne form for markedsføring.
Men hvad synes de unge? Andreas, som sidste år rejste til Lloret de Mar siger: "Det var alletiders ferie, og jeg mener ikke, at vi kun rejser på ferie for at drikke os fulde".

Opgave 3
Løs på spansk nedenstående opgave. Der lægges vægt på en selvstændig og dækkende besvarelse.
Du er ansat i den danske turismeorganisation 'Visit Denmark', som har modtaget følgende mail fra en af Spaniens største arrangører af ungdomsrejser, Viajes Nevada, som I tidligere har samarbejdet med.

Estimados Señores,
Les escribo porque durante los últimos años muchos jóvenes se han dirigido a nuestra agencia porque quieren pasar sus vacaciones de verano en Dinamarca. Por esto nos gustaría saber qué puede ofrecer Dinamarca a los turistas jóvenes.
Espero sus prontas noticias.
Atentamente,
Carlos Rodriguez

Du takker for henvendelsen og nævner attraktioner og begivenheder, som du mener, kunne være interessante specielt for unge. Du kan eventuelt hente inspiration i nedenstående billeder.
Skriv på spansk brevet til Carlos Rodriguez, Viajes Nevada, Gran Via de Colón, 38, 18010 Granada. Brevet dateres til dags dato, og du skriver selv under.

Studienets kommentar

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst besvarer spørgsmålene i delopgave 1, kan du bruge Studienets vejledning til typiske spørgsmål til skriftlig eksamen.

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst oversætter teksten i delopgave 2, kan du her se Studienets hjælp til oversættelse.

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du skriver delopgave 3, kan du her se Studienets vejledning til virksomhedskommunikation

El turismo de borrachera - Spansk A - Eksamen 28. maj 2008 - HHX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.