El trabajo - Spansk A - Eksamen 27. maj 2010 - STX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Spansk A
  • 12
  • 4
  • 1858
  • PDF

El trabajo - Spansk A - Eksamen 27. maj 2010 - STX

Her finder du Studienets eksempelbesvarelse af 'El trabajo', som er titlen på eksamen fra 27. maj 2010 for Spansk A på STX. Det handler om at arbejde, og hvilke forskellige former for arbejde, der eksisterer.

"El trabajo" indeholder vores bud på oversættelsen i delopgave A, der i denne omgang handler om en pige, der har været på sprogskole i Nicaragua med sin kæreste, og som nu gerne vil tilbage til landet for at lave frivilligt arbejde. Derudover har vi besvaret alle underspørgsmålene i delopgave B, der handler om teksterne "Generación 'ni-ni': ni estudia ni trabaja", "Los jóvenes ni-ni", "La necesidad de trabajar", "El placer de trabajar", "La generación de los mil euros", "El trabajo voluntario" og dertilhørende billeder. Vi har så vidt muligt besvaret alle underspørgsmålene med 250 ord, for at du kan se eksempler på fyldestgørende besvarelser for alle spørgsmålene, såfremt du kun vælger at skrive om et enkelt.

Spørgsmål
"El trabajo" indeholder følgende spørgsmål:

A. Traduce al español
I 2009 var jeg og min kæreste Per et halvt år i Nicaragua. Vi ville lære spansk, og vores spansklærer Iris havde sagt til os: “I skal tage til Nicaragua, dér er der gode sprogskoler”.
Jeg har lært sproget og mange andre meget vigtige ting. Jeg og Per er ikke kærester i dag. Jeg elsker ham ikke mere, og jeg vil ikke leve sammen med ham.
Jeg håber at jeg kan vende tilbage til Nicaragua for at arbejde på et af landets børnehjem, men jeg er nødt til at arbejde først for at tjene penge.

B. Contesta - como máximo - a tres de las siguientes preguntas. Escribe unas 250 palabras.
1. Comenta la foto 2 y lo que dice la joven del texto 1. Compara con la foto y lo que dice Jaime en 8.
2. Comenta lo que dice el texto 3 sobre el trabajo y las posibles consecuencias de no tener un trabajo. Relaciona con el texto 2 y 5.
3. ¿Es posible combinar el placer con el trabajo? Comenta la foto 4 e incluye otro(s) texto(s).
4. Muchos jóvenes españoles no tienen trabajo - ¿por qué? ¿Qué consecuencias puede tener la situación de los jóvenes para la sociedad? Incluye el texto 1 y 6.
5. El trabajo voluntario se trata de dar y recibir según el texto 8. ¿Qué es lo que se da y lo que se recibe, hablando en términos generales? ¿Qué ventajas o desventajas tiene este tipo de trabajo? Incluye la foto 8 y el texto 3.
6. ¿Qué significa el trabajo para la identidad de una persona? Resume las diferentes actitudes al trabajo que expresan los textos 1-4.

Studienets kommentar

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst oversætter teksten i delopgave A, kan du her se Studienets hjælp til oversættelse.

Hvis du har brug for mere hjælp til den grammatiske side af opgaven, anbefaler vi Studienets kompendium til spansk grammatik.

El trabajo - Spansk A - Eksamen 27. maj 2010 - STX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til El trabajo - Spansk A - Eksamen 27. maj 2010 - STX.