DIO synopsis: Spansk emigration efter Finanskrisen

DIO synopsis: Spansk emigration efter Finanskrisen

Synopsis i Det Internationale Område om emigration fra Spanien efter finanskrisen.

DIO emnet er sammensat af fagene International Økonomi og Spansk. Det overordnede emne var Migration.

I opgaven dykkes der ned i Spaniens aktuelle situation, hvor man har oplevet en del emigration efter finanskrisen. Det belyses, hvilken økonomisk effekt den spanske brain-drain har forårsaget.

Hovedspørgsmål i synopsen:
Hvilken effekt har spansk emigration på Spaniens økonomi?

Til at besvare spørgsmålet arbejder opgaven uddybende med:
- Redegørelse for spansk emigration efter Finanskrisen 2008.
- Analyse af hvad emigrationen betyder for Spaniens økonomi, blandt andet på baggrund af nogle relevante spanske artikler.
- Diskussion om fordele og ulemper ved brain drain

Lærers kommentar

Lærerne må ikke kommentere opgaven (synopsen) selvstændigt. Af denne grund er der ingen forklaring/kommentar til min karakter.

Elevens kommentar

Jeg ville helt klart have fundet nogle flere og mere detaljerede statistikker og tal på migrationen i Spanien. Det har været svært at finde, men med mere tid og held kunne man sikkert godt finde nogle flere statistikker på Spaniens statistik database. Derudover er der selvfølgelig andre konsekvenser af migrationen - f.eks. det mere kulturelle aspekt, udover det økonomiske som kunne være interessant at behandle.

Indhold

Indledning 1
Problemformulering 1
Spansk emigration efter finanskrisen 2
Udvandringsmotiverne 2
Hvem udvandrer og hvortil? 2
Emigrationens betydning for Spaniens økonomi 3
Faldende bidrag til de offentlige finanser 3
Ældrebyrden 3
Forværret konkurrenceevne 3
Fordele og ulemper ved brain drain 4
Fordele 4
Erfaring og globalisering 4
Remitter 4
Ulemper 4
Tabte investeringer 5
Metodeovervejelser 6
Konklusion 7
Litteraturliste 8

Uddrag

Spansk emigration efter finanskrisen
Efter finanskrisen udbrød i 2008 har der været mange faktorer som har gjort, at spaniere blandt andre har valgt at emigrere til andre lande. Udvandringen fra Spanien har indtil finanskrisen i 2008 ikke været særlig stor, hvilket kan forklares af det som der står i artiklen fra El País: “La española es, en conjunto, una población sedentaria apegada a su ciudad, en la que los lazos familiares y las amistades condicionan sustancialmente la voluntad de movilidad de los individuos. ”, spaniere har altså i de seneste årtier ikke været interesserede i at udvandre, blandt andet på grund af deres stærke bånd til familie og venner og har derfor haft større tendens til at blive i deres Spanien med deres familie. Denne holdning har dog ændret sig siden.
Udvandringsmotiverne
Arbejdsløsheden i Spanien har, siden den økonomiske krise, oplevet den største stigning i hele OECD området. Arbejdsløsheden ramte både indfødte og udlændinge i landet. For de indfødte spaniere var arbejdsløshedsraten på 20,7 % i slutningen af 2011 og 24,2 % i slutningen af 2012 . Dette påpeger blot det hovedsagelige motiv til at emigrere til andre lande hvor arbejdsløsheden er lavere. Unge spaniere emigrerer fordi de har brug for, at kunne se en fremtid foran sig hvor de har muligheden for at have et fast job med en fast indkomst. Inspirationen til emigrationen kommer fra andre velhavende lande i vækst som Tyskland og England og har medført til en pull-effekt for mange spanske emigranter som bliver ”pulled” hen mod en bedre tilværelse med flere muligheder... Køb adgang for at læse mere

DIO synopsis: Spansk emigration efter Finanskrisen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til DIO synopsis: Spansk emigration efter Finanskrisen.