DIO synopsis om boligboblen i USA

DIO synopsis om boligboblen i USA

Denne DIO synopsis handler om den amerikanske boligboble i årene omkring 1990 og 2000. Den er lavet med fagene Engelsk A og International Økonomi B.

Problemformulering

- Hvad har de amerikanske myndigheder lært af boligboblen i USA?

- Redegør for boligboblens opståen og beskriv hvordan myndighederne reagerede efter boligboblen.

- Analyser hvordan de amerikanske myndigheder har forsøgt at undgå en ny boligboble.

- Diskuter om amerikanske myndighedernes indgreb har været nødvendig og tilstrækkelig.

Elevens kommentar

Evt. mere engelsk metode. Der er meget fokus på IØ i opgaven.

Indhold

Indledning
Problemformulering
Metodeafsnit
Redegør for boligboblens opståen og beskriv hvordan myndighederne reagerede efter boligboblen
Analyser hvordan de amerikanske myndigheder har forsøgt at undgå en ny boligboble
Diskuter om amerikanske myndighedernes indgreb har været nødvendig og tilstrækkelig
Litteraturliste

Uddrag

Indledning:
Jeg valgte emnet omkring den amerikanske boligboble, fordi at jeg fandt det utroligt interessant hvordan det var muligt for en hel masse personer på Wall Street, at have så meget magt og så lille et opsyn fra bl.a. Finanstilsynet. Men også hvad USA nu gør efterfølgende for netop at undgå sådan en katastrofal krise igen. Grunden til at jeg ikke valgte finanskrisen i helhed og måden jeg fik øjnene op for dette spændende emne, var rent faktisk pga. en IØ fremlæggelse i 2.G. Jeg havde fået til opgave at dække over den spanske økonomi under finanskrisen i 2007, og her bed jeg mærke i deres boligboble som havde en stor del i deres arbejdsløshed og at deres økonomi mest af alt bestod af røde tal. Det fik mig til at tænke over det amerikanske boligmarked, som var skyld i bl.a. den spanske boligboble sprang.

Metodeafsnit:
I min opgave vil jeg fokusere på emnet finanskrisen, og herunder mere præcist den amerikanske boligboble. Hvordan den blev til, hvordan myndighederne reagerede efter boligboblen, hvad de har lært af den, samt om der kan komme endnu en boligboble.
Dette emne er relevant, da det påvirker hele verdenen grundet den internationale handel bliver mere og mere nødvendig for den globale økonomi. På trods af at denne katastrofe var så omfattende, ved størstedelen stadig ikke hvorfor og hvordan det gik til. Hvilket jeg mener er et stort problem, fordi at det potentielt er den største finanskrise der nogensinde har været (henvisning til Børskrakket i 1929). Da muligheden for at det sker igen eksistere, skal man vide hvad der forårsaget finanskrisen i 2008, for at undgå en ligeså omfattende krise igen. Ud over dette, så er der stadig lande den dag i dag som er påvirket af krisen (Grækenland). Derfor synes jeg bestemt ikke at blot fordi størstedelen af krisen er ovre, skal den... Køb adgang for at læse mere

DIO synopsis om boligboblen i USA

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.