DIO: Kina vs. USA som økonomisk stormagt

DIO: Kina vs. USA som økonomisk stormagt

Denne opgave i DIO handler om Kina overfor USA som økonomiske stormagter, og ser nærmere på Kinas fremtid som mulig overtager af USA's rolle som global magtfaktor.

Opgaven lægger ud med en redegørelse for Kinas politiske og økonomiske udvikling efter 1976.

Dernæst undersøges det, om Kina har overtaget USA's rolle som global magtfaktor, hvor blandt andet de økonomiske og kulturelle faktorer analyseres.

Til slut vurderes Kinas fremtidige udvikling, og om denne udvikling vil kunne danne grundlag for en ny økonomisk stormagt.

Fag: Engelsk og International økonomi.

Studienets kommentar

En fin sammenligning af Kina og USA som økonomiske stormagter. Opgaven indeholder mange relevante kilder og litteraturhenvisninger til inspiration, hvis man selv overvejer at arbejde med dette emne. Der savnes også en konklusion.

Indhold

Indledning
Metode
Kinas politiske og økonomiske udvikling efter 1976
Hofstedes analyse
Remarks on the economy Analyse
Kina kontra USA
Fremtidens Kina
Punkter der uddybes til eksamen
Litteraturliste
Bilag

Uddrag

Kina er et land der har taget verden med storm i løbet af de sidste 30 år, i deres reformtid. De har haft en markant økonomisk udvikling , Endda i en så stor en grad at landet er en mulig konkurrent til at blive verdens største økonomi. i denne synopsis vil jeg analysere de væsentlige faktore der muligvis indikere at Kina er på vej til at overtage den globale økonomi som USA ligenu hersker over. Dette analyseres med både kulturelle, politiske, og økonomiske metoder... Køb adgang for at læse mere

DIO: Kina vs. USA som økonomisk stormagt

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.