Die große Verschwendung - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 3. juni 2013 - HHX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • HHX 3. år
  • Tysk fortsætter A
  • 12
  • 4
  • 1477
  • PDF

Eksempelbesvarelse, Handelsbrev: Die große Verschwendung - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 3. juni 2013 - HHX

Dette er Studienets besvarelse af eksamenssættet "Die große Verschwendung" fra den 3. juni 2013 i Tysk fortsættersprog A på HHX. Dette eksamenssæt omhandler menneskers madspild og konsekvenserne heraf.

I opgave 1 får du en sammenfatning af teksten "Die große Verschwendung" af Susanne Kutter, udgivet i WirtschaftsWoche den 19. august 2011. I eksamenssættets 2. opgave har vi både skrevet et læserbrev og en kommentar til emnet. I opgave 3 har vi skrevet et handelsbrev i form af en e-mail til Bolig og Fritid ApS, hvor vi afgiver et tilbud på USB-stik og besvarer de stillede spørgsmål med det formål at etablere et samarbejde med firmaet.

Har du brug for mere vejledning til din opgave, kan du med fordel downloade vores vejledning til skriftlig eksamen i Tysk fortsættersprog A på HHX.

Opgaver
"Die große Verschwendung" indeholder følgende opgaver:
Opgave 1
Førende supermarkedskæder i EU vil på en kommende konference drøfte temaet madspild globalt og lokalt. I forbindelse med forberedelsen til denne konference er du stødt på artiklen „Die große Verschwendung”.
Skriv på dansk en sammenfatning af artiklen, idet du gør rede for problemet, dets årsager og de løsningsforslag, man har haft succes med i Tyskland.
(Omfang: maks. 450 ord)

Opgave 2
Besvar enten opgave 2.a. eller 2.b.
2.a. Skriv på tysk et læserbrev til ugemagasinet WirtschaftsWoche, hvori du giver udtryk for din holdning til, at så mange levnedsmidler ender som affald. Tag udgangspunkt i følgende citat fra teksten:
„Ein Drittel aller weltweit hergestellten Lebensmittel landet im Müll, in Industrienationen sogar die Hälfte.“
Kommenter desuden de løsningsforslag i teksten, du finder bedst.

Schreiben Sie uns:

WirtschaftsWoche
Postfach 10 54 65
40045 Düsseldorf
E-Mail: leserforum@wiwo.de

Bei Zuschriften per E-Mail bitten wir um Angabe Ihrer Postadresse.

2.b. Skriv på tysk dine kommentarer til tekstens emne ud fra følgende oplæg:
Immer mehr Jugendliche fischen kassierte, aber oft einwandfreie Lebensmittel aus den Müllcontainern der Supermärkte. Welche Erklärungen gibt es deiner Meinung nach für diese Tendenz?
Welche Einstellung hast du dazu, dass diese Handlung als Diebstahl betrachtet wird?

Opgave 3
Du er ansat i salgsafdelingen i det tyske engrosfirma UFP-Verkauf GmbH i Landsberg am Lech. I sælger miljøvenlige produkter og genbrugsprodukter til fx byggemarkeder og varehuse.

I har modtaget en forespørgsel (tekst 2) fra det danske firma Bolig & Fritid ApS, som din chef har bedt dig besvare. Skriv på tysk et svar i form af en e-mail til Bolig & Fritid ApS. Formålet med e-mailen er at etablere et samarbejde med det danske firma. Afgiv et tilbud på usb-stik og besvar de stillede spørgsmål. Inddrag oplysninger fra brochurematerialet (se tekst 3).

Die große Verschwendung - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 3. juni 2013 - HHX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.