Analyse af USA's indtræden i Vietnamkrigen

  • HHX 3. år
  • Historie B
  • 10
  • 12
  • 3436
  • PDF

Analyse af USA's indtræden i Vietnamkrigen

Større opgave i Historie med besvarelse af problemformuleringen:

Med afsæt i en redegørelse af situationen i Vietnam før USA's indblanding, vil jeg analysere hvorfor USA valgte at gå ind i Vietnam, og hvorfor de valgte at optrappe deres militære engagement. Jeg vil til sidst diskutere/vurdere krigens betydning for USA.

Lærers kommentar

Jeg fik et 10 tal for opgaven. Hvis jeg skulle have fået 12 skulle jeg have fundet flere kilder, og der var små ting f.eks. min litteraturliste.

Indhold

Indledning 2
Problemformulering 2
Redegørelse af situationen i vietnam før usa's indblanding 3
Vietnams baggrund og den første indokinesiske krig 3
Kolonikrigen i vietnam 4
Freden der udeblev 4
Usa støtter sydvietnam 5
Usa bliver en del af krigen 5
Analyse af usa's interesse i krigen og deres militære optrapning 6
Vurdering af krigens betydning for usa 8
Konklusion 9
Litteraturliste 9

Uddrag

Indledning
Vietnamkrigen var den længste krig i USA's historie, og USA var en del af krigen både indirekte og direkte i over 15 år. Mere end 50.000 amerikanske soldater blev dræbt og omkring 300.000 såret. Mere end en million vietnamesiske civile døde, og store dele af landet blev ødelagt. Vietnamkrigen var den første krig USA tabte, og det skabte en stor splittelse i landet. Over 2 en halv million soldater gjorde tjeneste i Vietnam, og mange fik psykologiske skader efter de vendte hjem fra krigen. USA måtte erkende at de ikke kunne besejre det lille, men uknækkelige land.

Redegørelse af situationen i Vietnam før USA's indblanding
Vietnams baggrund og den første indokinesiske krig
For at kunne forstå hvorfor en nation så stor som USA, valgte at gå i krig med et land på den anden side af jorden, er det nødvendigt at fortælle om Vietnam, før USA's blev indblandet.
Vietnam ligger i det sydøstlige Asien, og landets historie strækker sig mere en 2.000 år tilbage i tiden. Landet blev i det nittende århundrede erobret af Frankrig , og allerede var der modstand fra de vietnamesiske nationalister. I 1883 lykkes det franskemændene at gøre Vietnam, Laos og Cambodia til fransk protektorat. Her sad de på magten, indtil begyndelsen ... Køb adgang for at læse mere

Analyse af USA's indtræden i Vietnamkrigen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.