Nazisternes vej til Magten

  • STX 1.g
  • Historie A
  • 10
  • 11
  • 3598
  • PDF

Nazisternes vej til Magten

Større opgave i Historie om Nazisternes vej til magten.

Problemformulering

Hvordan kom nazisterne til magten?

Problemstilling: Hvilken metoder brugte nazisterne & Hvorfor valgte det tyske folk nazisterne?

I opgaven analyseres en Nazi-Valgplakat fra 1932 og Goebbels tale om magtovertagelsen fra 1933.

Studienets kommentar

Du kan også læse om Versaillestraktaten i vores kompendium om 1. Verdenskrig.

Indhold

Indledning: s. 3

Redegørelsen: s. 3-5
- Første Verdenskrig
- Versaillestrakten
- Krakket på Wall Street
- Nazisternes magtovertagelse

Analyse: s. 6-8
- Nazi-Valgplakat fra 1932
- Goebbels tale fra 1933

Vurdering: s. 8-9
Perspektivering til fascisternes magtovertagelse: s. 9
Konklusion: s. 9-10
Litteraturlisten: s. 10
Bilag: s. 11-13

Uddrag

Indledning
Mellemkrigstiden var en meget vigtig periode i Tysklands historie. Det var periode mellem de 2 verdenskrige (1918-1939). I denne periode gik Tyskland fra stormagt, til et bankerot land med en arbejdsløshed på ca. 30% , til et land styret af nationalister og fascister og til et land på randen af krig. Min emne er nazisternes magtovertagelse, fordi jeg er meget interesseret i nazistisk historie, og fordi jeg er imponerert over, hvordan nazisterne kunne få opbakning fra flertallet af tyskerne. Min problemformulering er derfor, hvordan kom nazisterne til magten?
I min analyse vil jeg komme ind på NSDAP's ( Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) propaganda. Jeg vil undersøge hvilke historiske, racemæssige og samfundsmæssige forhold, som nazisterne brugte i deres propaganda. Derfor vil min redegørelse gennemgå udviklingen af Tyskland fra den første verdenskrig til nazisternes magtovertagelse. Jeg vil især have fokus på afslutningen af 1. verdenskrig, versaillestraktaten, krakket på Wall Street og den politiske udvikling i begyndelsen af 1930'erne. Disse punkter har jeg udvalgt, da de udgør baggrunden for min analyse af en nazistisk propagandaplakat og af en tale af Goebbels fra 1933, som handler om nazisternes magtovertagelse. Analyserne skal vise noget om, hvordan den nazistiske propaganda var med til at skabe grobund for, at nazisterne kom til magten. Jeg vil til slut vurdere konsekvenserne af nazisternes diktatoriske styreform indtil 1939 .

Redegørelse
Første verdenskrig
Første verdenskrig brød ud i 1914, da en serbisk nationalist myrdede den østrig-ungarske tronfølger, Farnz Ferdinand, da denne besøgte Sarajevo. Dette fik Østrig-Ungarn til at erklære Serbien krig d. 28/7 1914. Østrig-Ungarn fik støtte af Tyskland, Osmannerriget osv. De blev kaldt... Køb adgang for at læse mere

Nazisternes vej til Magten

[1]
Bedømmelser
  • 24-05-2016
    God opgave, og god inspiration til sin egen. Denne handler ikke om Hitlers vej til magten, men nazisternes, derfor er det meget relevant med en af Goebbels taler i stedet for Hitlers. Meget velovervejet hele vejen igennem.