Større opgave om nazisme og propaganda

 • HHX 2. år
 • Dansk A
 • 10
 • 11
 • 3500
 • PDF

Større opgave om nazisme og propaganda

Dette er en større opgave om nazisme og propaganda før og under 2. verdenskrig. Opgaven er primært skrevet i Dansk A, men indeholder også en historisk redegørelse for nazismen og dens udbredelse.

Opgaven fokuserer særligt på, hvordan nazisterne brugte propaganda til at bidrage til mange tyskeres had til jøder og propagandaens rolle i jødeudryddelserne under 2. verdenskrig.

I den forbindelse indeholder opgaven en analyse af de retoriske virkemidler i Joseph Goebbels' tale fra d. 10/5/1933 under en bogbrænding og demonstration.

Med udgangspunkt i Goebbels tale og med eksempler på andre propagandamidler ser opgaven afslutningsvis på tyskernes opbakning af nazismens ideologi, for dermed at konkludere på om den nazistiske propaganda var velargumenteret.

Lærers kommentar

God opgave med plads til forbedringer.

Indhold

Indledning 4
Nazismen og dens udbredelse 5
Nazismens propaganda og fjendebilleder 6
Retorisk analyse af goebbels' tale 7
Propagandaens rolle i folkedrabene 11
Konklusion 12
Litteraturliste 13

Uddrag

Indledning

I denne opgave vil jeg redegøre for nazisternes mest effektive virkemiddel op til holocausttiden, hvilket jeg anser til at være propaganda, som de har gjort brug af i en omfattende grad. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i en af Joseph Goebbels' tale, som er holdt d. 10/5/1933 under en kæmpe bogbrænding og demonstration, hvor jødiske og antinazistiske værker blev afbrændt. På dette tidspunkt var Joseph Goebbels minister for propaganda og folkeoplysning .

Desuden har jeg valgt at lave en retorisk analyse af den førnævnte tale, da jeg ønsker at undersøge hvilke retoriske virkemidler Goebbels har brugt, idet han ofte er omtalt som en af tidens største talere. Jeg vil se på disse retoriske virkemidler og derefter undersøge, hvordan disse har bidraget til den tyske majoritets had til jøderne, som endte med en udryddelse af ca. 6 millioner jøder .

Det mest interessante i dette er, hvordan de fik resten af den tyske befolkning til at følge og støtte disse ekstreme holdninger og værdier.
Det har vakt stor debat om hvorvidt de almindelige tyske borgere havde kendskab til jødeudryddelsen eller ej, men det er dog helt klar, at de havde kendskab til diskriminationen, isolationen, deportationerne og den velkendte brutalitet, som tyske soldater og politikkere benyttede sig af . Afslutningsvis vil jeg med udgangspunkt i Goebbels tale og med eksempler på andre propagandamidler, se på tyskernes opbakning af nazismens ideologi, for dermed at konkludere på om den nazistiske propaganda var velargumenteret... Køb adgang for at læse mere

Større opgave om nazisme og propaganda

[3]
Bedømmelser
 • 24-02-2015
  God inspiration, som hjælper en godt igang
 • 07-05-2015
  Givet af SK-elev på 2. år
  Fin opgave hvis man mangler inspiration
 • 26-01-2015
  Givet af HF-elev på 2. år
  God opgave med mange gode pointer