Analyse af Anne Franks dagbog

  • STX 1.g
  • Dansk A
  • 10
  • 13
  • 3199
  • PDF

Analyse af Anne Franks dagbog

Her kan du se en større opgave i dansk om Anne Franks dagbog. (Skrevet som den tidligere "Danskopgave i 1.g".)

Opgaven indeholder en analyse samt fortolkning af Anne Franks Dagbog med udgangspunkt i Axel Honneths anerkendelsesteori i forhold til identitetsdannelse.

Lærers kommentar

God opgave, men en lille smule mangel på fodnoter.

Indhold

Indledning
Resume
Redegørelse for Honneths anerkendelsesteori
Privatsfæren
Den retslige sfære
Den solidariske sfære
Anne Franks skriveteknik
Karakteristik af Anne Frank
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Har anerkendelse nogen form for betydning for det enkelte menneske? Og er anerkendelse en nødvendighed for individet?
Anne Franks Dagbog er skrevet af Anne Frank og fortæller om hendes kamp for at overleve i Baghuset med de 7 andre medlemmer fra familien Frank, Van Daan og manden Dussel gennem Anden Verdenskrig i Holland.

Jeg har valgt at starte med at redegøre for Axel Honneths anerkendelsesteori. Herefter vil jeg komme ind på Anne Franks skriveteknik og karakteristik af Anne med fokus på anerkendelse.

Resume
Anne Franks Dagbog er en dagbog ført af Anne Frank fra den 12. Juni 1942.
Den 5. Juli 1942 flygter familien Frank til deres skjulested i Otto Franks (faderens) kontorbygning, efter Margot Frank (søsteren) har fået en indkaldelse fra SS , hvilket for jøderne betød koncentrationslejre og ensomme celler .
Frank-familien går under jorden sammen med familien Van Daan og senere tandlægen Fritz Pfeffer (Dussel). Her følger vi hendes liv under jorden og kontroverserne med hendes familie samt Van Daan og Dussel. Frank-familien og Van Daan får hjælp af Kugler, Kleiman, Miep, og Bep Voskuijl til at skjule sig, og de hjælper også med at hente mad til familierne samt låne en masse bøger på biblioteket til dem.
Her prøver Anne Frank optimistisk at holde modet oppe gennem de utallige bombninger af Amsterdam. I mens hører de om flere og flere af deres jødiske venner, der bliver fanget.
Efter ca. 1 ½ år opstår et intimt venskab mellem Peter Van Daan og Anne Frank, hvilket hjælper Anne gennem den indespærrede tid i Baghuset.
Den sidste gang Anne Frank skriver i sin dagbog er den 1. August 1944. Tre dage efter kommer SS-Oberstscharführer Karl Joseff Silberbauer sammen med tre frivillige hollændere fra Grüne Polizei ...

---

Karakteristik af Anne Frank
Det interessante ved karakteristikken af Anne Frank er, at Anne følte sig meget alene og uønsket, hvilket betød, at hun ikke fik anerkendelse fra sin familie. Af den grund måtte hun finde anerkendelse andetstedsfra for at finde sin identitet, og derfor valgte hun at gå til Peter Van Daan.
Anne Frank var jøde. Det betød, at efterhånden Anden Verdenskrig skred frem, blev hendes rettigheder hurtigt indskrænket .
Anne Frank, som jøde, blev ikke anerkendt som ligemand til resten af samfundets borgere, da hun var af en anden religiøs overbevisning. Alle jøder blev diskrimineret i Tyskbesatte dele af Europa samt lande, der var under tysk indflydelse . Altså i takt med at jøderne, inklusive Anne Frank, fik indskrænket deres rettigheder, kom de mere og mere i uligevægt i anerkendelsessfærerne. Dette betød for Anne Frank, at hendes selvtillid, selvværd og selvagtelse efterhånden blev mindre og mindre. Derudover betød de indskrænkede rettigheder, at jøder ikke kunne være en del af... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Anne Franks dagbog

[2]
Bedømmelser
  • 20-09-2014
    Rigtig god opgave og meget forstålig
  • 14-02-2014
    Super god opgave....