Nordkraft | Analyse

 • HHX 1. år
 • Dansk A
 • 10
 • 13
 • 4285
 • PDF

Romananalyse: Nordkraft | Analyse

Denne Danskopgave består af en romananalyse af "Nordkraft" som er skrevet af Jakob Ejersbo.

I analysen er der er fokus på romanens hovedpersoner og den samfundsskildring, der præsenteres i den. Derudover beskrives handlingen grundigt.

Studienets kommentar

En god større opgave med romananalyse. Den kan bruges til at få et indblik i romanen. Dog kunne kvaliteten hæves, ved at redegøre mindre for handlingen og bruge mere plads på direkte analyse. Den er meget overskueligt inddelt i mange afsnit, så det er nemt at finde inspiration til specifikke emner.

Indhold

Indledning
Analyse samt fortolkning
Vurderinger
Bogens samfundsskildring
Personernes udvikling bogen igennem
Årsagerne til bogens popularitet
Konklusion
Noter
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at skrive om Jakob Ejersbos utroligt roste roman Nordkraft. Grunden til dette er, udover rosen, at bogen er blevet omtalt af mange, som vor tids generationsroman. Derfor følte jeg, at det nødvendigvis var noget jeg ville kunne sætte mig ind i. Jeg ville mene at jeg, som ung i dagens Danmark, ville kunne personificere mange af bogens personer. Netop også derfor har jeg valgt den problemformulering, jeg har. Problemformulering:

Jeg vil analysere og fortolke Jakob Ejersbos roman Nordkraft. Jeg vil derudover lave en vurdering af bogens samfundsskildring, samt vurdere personernes udvikling bogen igennem. Derudover vil jeg overveje hvilke faktorer der har spillet ind, og været grunden til, at netop denne bog er blevet så populær som den er.

I problemformuleringen omtaler jeg bogens samfundsskildring, og denne er netop grunden til at jeg føler at jeg på mange områder er på bølgelængde med bogens personer, samt forfatteren. Jeg kommer ikke selv fra det, i bogen omtalte, miljø, men jeg kender mange i min omgangskreds, der er en del af det, og jeg må nok indrømme også selv at have flirtet en del med det.
Grunden til at jeg vil vurdere personernes udvikling bogen igennem, er at jeg, efter at have læst bogen, indså hvor hurtigt tingene går i det miljø. Hvor hurtigt man kan blive trukket ind, og hvor hurtigt man kan komme ud af det igen.
Jeg har læst bogen 2 gange da jeg skriver det her, og jeg må indrømme at jeg selv godt kan forstå, at bogen er blevet så populær som den er. Men helt akkurat hvilke aspekter er det, der gør bogen så god/populær?
Min opgave vil være opbygget på følgende måde:
Indledningsvis vil jeg, efter et kort referat/resume, analysere indholdet grundigt, og hive de vigtigste pointer ud fra bogen. Derefter vil jeg forsøge at fortolke, hvad Jakob Ejersbo egentlig vil med denne bog. Forsøge at finde en, måske lidt dybere, mening. En del af dette arbejde vil, blandt andet, udmønte sig i en vurdering af bogens samfundsskildring. Jeg vil ydermere vurdere de forskellige personers udvikling bogen igennem, og gøre rede for hvorfor de undergår den udvikling. Dette er essentielt for bogen! Til sidst vil jeg gøre status over min personlige mening om bogen, og derefter overveje hvad jeg finder godt og skidt i den. Det vil jeg overføre og bruge til en overvejelse om, helt akkurat hvad forskellige læsere finder godt i denne bog. Afslutningsvis vil jeg lave en konklusion med sammenfatning, og evaluering af opgaven... Køb adgang for at læse mere

Nordkraft | Analyse

[11]
Bedømmelser
 • 05-03-2010
  Jeg synes den var fin (skulle selv skrive opgave om nordkraft på HF dansk a) men min lærer var ikke imponeret da han så denne her - det er ikke en højniveaus opgave, men der er inspiration at hente.
 • 01-02-2010
  synes opgaven er god til inspiration og lige hjælpe til sidst som jeg havde brug for, men om den er til en 10'er er jeg måske ikke helt enig i :) men ellers fin opgave.
 • 10-12-2016
  Rigtig fin opgave kan anbefales
 • 27-05-2016
  Rigtig fin analyse, som er dejlig overskuelig