Analyse af Nordkraft med fokus på hovedpersonerne

 • STX 2.g
 • Dansk A
 • 10
 • 10
 • 2889
 • PDF

Analyse af Nordkraft med fokus på hovedpersonerne

Større opgave i Dansk. Opgaven indeholder en analyse af romanen "Nordkraft" som er skrevet af Jakob Ejersbo. Romanen analyseres og fortolkes med fokus på de tre hovedpersoner Maria, Allan og Steso-Thomas og deres forhold til hinanden. Derudover undersøges hvilken betydning det har, at bogen er inddelt i tre dele. Slutteligt perspektiveres der til filmen, som er baseret på romanen.

Studienets kommentar

Der er ikke overskrifter i opgaven, men den har en god analyse af romanen som er brugbar som inspiration til arbejde med bogen eller filmen.

Uddrag

Opgaveformulering
På baggrund af en kort præsentation af Jakob Ejersbos Nordkraf', ønsker jeg at analysere og fortolke, hvad der karakteriserer de 3 hovedpersoner Maria, Allan og Steso-Thomas' liv og identitet i misbrugsmiljøet. Jeg vil herunder undersøge, hvordan de 3 hovedpersoner Maria, Allan og Steso-Thomas forhold er til hinanden, og hvilke fællestræk der er i deres tilværelse.
Yderligere vil jeg undersøge hvilken betydning det har, at bogen er delt op i 3 kapitler, Junkiehunde, Broen og Begravelse, og hvad har det at gøre med de 3 hovedpersoner.
I øvrigt vil jeg undersøge, hvad der er Jakob Ejersbos inspiration for at skrive romanen, og i en afsluttende perspektivering, vil jeg kortfattet sammenligne bog og film.

Dansk-historieopgave: Nordkraft
Nordkraft forgår i Aalborg i starten af 1990'erne og handler om forvirrede pusherfrau Maria, der ikke kan forlade sin pusherkæreste Asger, Allan der forsøger at ligge sin voldsomme fortid bag sig og intelligente Steso-Thomas der lever på en evig rus.

Nordkraft starter i ”in medias res”. Pusherfrau Maria står overfor en arrige politihund med 300 gram hash på maven. Hun er på Christiania og skulle bare købe ind til lageret, der ligger hjemme i Aalborg. Der er politirazzia og nu står hun ansigt til ansigt med en oprevet hund og en politibetjent. I panik, flår hun sine bukser op og hiver et blodigt hygiejnebind frem fra hendes trusser, og kaster det i munden på hunden, som med det samme giver sig til at gnaske i det. Maria slipper væk meget chokeret, bange, men med hashen i god behold. Allerede der går det op for Maria, at hun vil ud at miljøet.
Dette afsnit af Nordkraft giver et godt indblik i miljøet der er hudløst, ærligt og bizart. Men ikke nok med bogen er bizar, er den sørgelig og realistisk. En yderst interessant roman.
Nordkraft forgår i Aalborg 1990-1994. Hovedpersonerne Maria, Allan og Steso lever i et miljø blandt rockere, stofmisbrugere og pushere, hvor det gælder om at holde sig gode venner med alle ellers forsøger man at komme ud af miljøet.
I romanens første og andet kapitel er det en 1. personsfortæller, hvor vi følger ... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Nordkraft med fokus på hovedpersonerne

[6]
Bedømmelser
 • 31-10-2011
  Super god opgave!! Den vil jeg få meget glæde af til min DHO
 • 06-05-2013
  godt arbejde, gode analyser kunne godt bruges
 • 04-04-2013
  super fin opgave til inspiration :)
 • 03-04-2012
  Fin hjælp til hvis man sidder lidt fast.