Det amerikanske valg 2016

  • STX 2.g
  • Samfundsfag A
  • 10
  • 4
  • 1230
  • PDF

Det amerikanske valg 2016

Redegørelse, analyse og diskussion om det amerikanske præsidentvalg 2016, hvor der er forsøgt at give en status på det amerikanske valg i 2016. Dette gøres ved at besvare 6 opgaver.

Med besvarelsen af opgaverne bliver der redegjort for det amerikanske valg og dets konsekvenser. I opgaven kommes der ind på hvem der vandt præsidentposten, og hvordan amerikanerne, samt omverdenen har reageret på sejren. Ydermere redegøres der for hvilke vælgergrupper der gjorde udslaget i valget.

Der bliver også kort analyseret hvordan både meningsmålinger og exit polls tog fejl i forudsigelsen af det amerikanske valg.

Til sidst diskuteres det hvorvidt det amerikanske valgsystem er udemokratisk, med inddragelse af Mads Fugledes synspunkter i artiklen "Er det udemokratisk at Hillary ikke bliver præsident, når hun fik flest stemmer?" fra 10. november 2016.

Til sidst diskuteres det fremtidige samarbejde mellem kongressen og det hvide hus.

Lærers kommentar

God og solid besvarelse med fin brug af kilder.

Indhold

1. Hvem vandt valget til præsidentposten, og hvordan har amerikanerne selv samt omverdenen reageret?
2. Hvilke vælgergrupper gjorde udslaget?
3. Hvorfor tog både meningsmålinger og exit polls fejl i forudsigelsen af det amerikanske valg?
4. Diskuter hvorvidt det amerikanske valgsystem er udemokratisk.
5. Hvad skete der med fordelingen mellem de to partier i kongressen?
6. Hvordan ser du det fremtidige samarbejde mellem kongressen og det hvide hus?

Uddrag

Status på det amerikanske valg
1. Hvem vandt valget til præsidentposten, og hvordan har amerikanerne selv samt omverdenen reageret?
Donald Trump vandt posten som Amerikas 45. præsident. Trump havde 306 valgmænd og sammenlignet med Hillary Clintons 232 vundne valgmænd, var det en sikker sejr. Dog er der den detalje at Clinton fik mere end 2.8 millioner flere stemmer end Trump gjorde, men det lykkedes hende alligevel ikke, at vinde i de stater der skulle til.
I Amerika har reaktionerne været blandet. Man må forvente at en stor del er tilfredse med resultatet, ellers var Trump forhåbentligt ikke blevet valgt i første omgang. De mest udbredte kommer dog fra modstanderne af Trump, der har haft kraftige reaktioner. Allerede i timerne efter annonceringen af hans valgsejr, gik folk på gaderne med slogans som ”not my president” og ”anti-trump” og protesterede i en stor mængde af amerikanske storbyer .
Flere muslimske amerikanere har udtalt at de håber og ønsker at Donald Trump vil respektere forfatningen og de grundlæggende amerikanske værdier. De har svært ved at forstå, hvordan det i ... Køb adgang for at læse mere

Det amerikanske valg 2016

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.