Derfor ser jeg Paradise Hotel | Diskuterende artikel

  • HF 1. år
  • Dansk A
  • Godkendt
  • 6
  • 2252
  • PDF

Derfor ser jeg Paradise Hotel | Diskuterende artikel

Denne diskuterende artikel om reality-tv tager udgangspunkt i "Derfor ser jeg Paradise Hotel" af Kristian Villesen (Information, 13. marts 2010) og inddrager også læserbrevet "Reality suger hjernen ud" af Iben Gad (Politiken, 24. december 2013).

Lærers kommentar

Formalia: Gode og spændende mellemrubrikker:-) Du har styr på de krav der er.

Sprog: Fornøjelse at læse!

Indhold: Det har været en fornøjelse at læse for både sprog og indhold. Du besvarer opgaven der er stillet og du kommer godt rundt om teksterne. Jeg ved ikke hvor lang tid du har brugt, men er det mere end 5 timer, så kan du skære ned i dit arbejde med tekst 2.
I din analyse savner jeg lidt mere skarphed i starten. Det kan godt blive en anelse forvirrende. Hvad er det helt nøjagtigt han argumenterer for, hvad er det med de tre grunde han nævner. Jeg savner måske lidt flere belæg. Jeg ville nok bare udelade det, fordi du får skrevet dig varm og det bliver meget bedre efter et par afsnit, samtidig med du kommer godt rundt. Resten kører bare for dig!
En super duper aflevering:-) Jeg er imponeret

Uddrag

Reality tv er en forholdsvis ny genre, som rigtigt kom frem i 90'erne. Det er autentiske optagelser, sommetider blandet med fiktion, i form af at almindelige mennesker vælger at deltage i en programserie, hvor de bliver udsat for forskellige udfordringer i alle afskygninger. Det handler primært om at dokumentere helt almindelige menneskers umiddelbare reaktioner i forskellige situationer. Genren er tiltænkt de unge, men også mange voksne følger med, af forskellige årsager.
Det er en genre der ofte skaber meget debat, fordi folk har forskellige holdninger til det, og de ytrer dem hellere end gerne.
Med på moden
Det gør Kristian Villesen i hvert fald også i dagbladet Information, d. 12 marts 2010. Han har heri lavet en artikel kaldet Derfor ser jeg Paradise Hotel, som primært afspejler hans egne holdninger til programmet.
Kristian indrømmer at han selv er tilhænger af programmet, og han ser det gerne hver dag kl. 22. Hvis det ikke er muligt for ham at se det den pågældende dag har han af og til set sig nødsaget til at betale sig fra det, så han kunne se det online. Han betegner derfor sig selv som ægte Paradise-fan, også selvom det ikke ligefrem er noget der giver respekt hvis man siger det højt.
Desuden mener han at der er mange aspekter af hvorfor folk vælger at se Paradise hotel.
Det ene er den sociologiske del; det at man som forælder/voksen udelukkende ser det for at observere hvordan unge mennesker taler, tænker og opfører sig. Kristian skyder det dog ret hurtigt ned igen som værende en fuldstændig vandtæt grund. Han tænker nemlig ikke at det er nødvendigt at følge med aften efter aften for at finde ud af hvordan det nu lige er at de unge opfører sig. Det er efter hans mening tamt at sige "Jeg ser det – men jeg gør det som en form for forskning i ungdomskultur." (S. 2 L. 15)
Derimod bør man blot indrømme ens oprigtige bevæggrunde, at det er godt fjernsyn.
Den anden grund Kristian lægger vægt på er, at det kan være det er fordi det ren og skær er bedre end alt muligt andet reality tv. Særligt på grund af den taktik der adskiller det fra de andre reality shows. Paradise er et spil som skal spilles, hvilket i grove træk betyder at deltagerne skal lyve overfor deres nyerhvervede venner. Han synes det er interessant at se hvem der har psyken til at stikke en ven i ryggen.
Tredje og sidste grund til at der bliver set reality tv af så mange mennesker som der gør, handler om intelligens. Kristian erkender blankt at de virkelig ikke er særligt ..... Køb adgang for at læse mere

Derfor ser jeg Paradise Hotel | Diskuterende artikel

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.

Materialer relateret til Derfor ser jeg Paradise Hotel | Diskuterende artikel.