"Dekorerer mit hus!" og "Den nye iPhone X!"

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • HHX 3. år
  • Dansk A
  • Ingen givet
  • 4
  • 1613
  • PDF

Eksempelbesvarelse: "Dekorerer mit hus!" og "Den nye iPhone X!"

Her finder du vores eksempel på en analyse og vurdering på HHX, hvor vi besvarer opgaveformuleringen fra Vejledende opgavesæt 1 fra august 2018:

Opgave 1
Foretag en analyse af ”Dekorerer mit hus!” og ”Den nye iPhone X!” med særligt fokus på genre, sproglige og visuelle virkemidler samt målgruppe. Sammenlign teksterne, og vurdér deres gennemslagskraft i forhold til målgruppen.

Tekstgrundlag:

Tekst 1: Simone Wulff: ”Dekorerer mit hus!”.
Offentliggjort på Simone Wulffs YouTube-kanal, den 22. juni 2017.
Lavet i samarbejde med og betalt af virksomheden HP.
Varighed: 4 min. og 58 sek.
Tekst 2: Rasmus Brohave: ”Den nye iPhone X!”
Offentliggjort på Rasmus Brohaves YouTube-kanal, den 3. november 2017.
Varighed: 7 min. og 57 sek.

Studienets kommentar

Se vores målrettede vejledning til analyse og vurdering på HHX og HTX!

Uddrag

...
Simone fremstår som i videoen som et idealbillede. Hun har flot modetøj, ser godt ud og bor i et flot hjem. Hendes Instagramprofil rummer utallige ”minder” med hendes gode venner. Hun laver sjove og kreative projekter.

I Rasmus Brohaves video er spilletiden 7:57. Rasmus Brohave tager i videoen til Odense en tidlig morgen for at stå i kø efter den nye iPhone. Derefter tester han telefonen hjemme. Videoen har tre hovedscener. I den første er vi hjemme hos Rasmus. Han filmer sig selv i nærbillede og normalperspektiv. Rasmus forklarer sin plan om at stå i kø efter en iPhone og skaber drama, da han siger: ”Og det er ikke sikkert, jeg får den. Det kan være, at der er sindssygt mange mennesker.” (0:37-40) Dramatikken falder dog sammen i næste scene, da køen i Odense er kort, og alle er sikret en iPhone, når butikken åbner. Scenen består af flere klip med håndholdt kamera, hvor Rasmus igen filmer sig selv i normalperspektiv, men også panorerer rundt, så vi kan se køen.

Det håndholdte giver et autentisk og umiddelbart præg, hvor vi som seere er med i scenen. Men det er ikke en subjektiv synsvinkel, idet Rasmus stort set er med i alle billeder. Vi er derfor som seere... Køb adgang for at læse mere

"Dekorerer mit hus!" og "Den nye iPhone X!"

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til "Dekorerer mit hus!" og "Den nye iPhone X!".