SRP om Christiane F. og rusmidler i Biologi A og Tysk B

 • STX 3.g
 • SRP (Tysk fortsættersprog B, Biologi A)
 • 10
 • 24
 • 6226
 • PDF

SRP om Christiane F. og rusmidler i Biologi A og Tysk B

Her kan du se et Studieretningsprojekt (SRP) om bogen "Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhoff Zoo" af Christiane F.

Med udgangspunkt i Christiane F's biografi analyseres og redegøres der i opgaven for virkningen af hash og heroin på hjernen, og påvirkning på Christiane F's krop.

Hendes senere liv diskuteres, med inddragelse af et interview, hvor hun fortryder hendes biografi og fortæller hvorfor hun ikke er kommet fri fra misbruget. Til slut vurderes sandsynligheden for at hun er nået at fylde 52 år.

SRP'et er skrevet i 2015.

Studienets kommentar

Siden eksemplet blev skrevet, har man ændret på nogle af kravene til SRP, så udformningen kan afvige lidt fra den måde, som et SRP skal skrives og bygges op i dag. Fx skal du ikke længere skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. Grundlæggende er kravene til de to opgaver ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SRP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SRP-bogen sideløbende. SRP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract:
Indledning
Nervesystemet
- Det centrale nervesystem
- Det perifere nervesystem (PNS)
- Neuronet
- Nerveimpulser
Rusmidler
- Hash
- Heroin
Analyse af ”Wir Kinder vom Bahnhof Zoo”
Mein zweites Leben
Christiane 52 år?
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Christiane F er kun tolv år da hun begynder at tage rusmiddel. Hun er flyttet fra en lille by til Berlin, hvor hendes omgivelser i bydelen Gropiusstadt er barske og helt anderledes. Hun begynder at tage hårde stoffer, bliver stofmisbruger og med kun 14 år er hun afhængig af heroin. I biografien ”Wir Kinder vom Bahnhof Zoo” beskriver hun hendes ungdom som stofmisbruger i Berlin. Men hvordan er Christiane F endt med at blive en ”Fixerbraut”, og hvordan påvirker rusmidler hjernen?

Nervesystemet er systemet i kroppen, som skal styre og koordinere kroppens forskellige organer i forholdt til de krav og betingelser omgivelser sætter. Nervesystemer inddeles i centralnervesystemet (CNS) som består af hjernen og rygmarven og det perifere nervesystem (PNS), som består af de nervetråde mellem CNS og resten af kroppen. Nervesystemer er specialiseret til at modtage og afsende informationer til og fra de forskellige organer i kroppen... Køb adgang for at læse mere

SRP om Christiane F. og rusmidler i Biologi A og Tysk B

[1]
Bedømmelser
 • 09-12-2021
  Givet af 3.g'er på STX
  rigtig god inspiration, dog en smuule rodet og mange stavefejl.

Materialer relateret til SRP om Christiane F. og rusmidler i Biologi A og Tysk B.