Christiane F. og rusmidler | SRP

Christiane F. og rusmidler | SRP

Her kan du se et Studieretningsprojekt (SRP) om bogen "Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhoff Zoo" af Christiane F.

Med udgangspunkt i Christiane F's biografi analyseres og redegøres der i opgaven for rusmidlernes virkning på hjernen, og påvirkning på Christiane F's krop.

Hendes senere liv diskuteres, med inddragelse af et interview, hvor hun fortryder hendes biografi og fortæller hvorfor hun ikke er kommet fri fra misbruget. Til slut vurderes sandsynligheden for at hun er nået at fylde 52 år.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract:
Indledning
Nervesystemet
- Det centrale nervesystem
- Det perifere nervesystem (PNS)
- Neuronet
- Nerveimpulser
Rusmidler
- Hash
- Heroin
Analyse af ”Wir Kinder vom Bahnhof Zoo”
Mein zweites Leben
Christiane 52 år?
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Christiane F er kun tolv år da hun begynder at tage rusmiddel. Hun er flyttet fra en lille by til Berlin, hvor hendes omgivelser i bydelen Gropiusstadt er barske og helt anderledes. Hun begynder at tage hårde stoffer, bliver stofmisbruger og med kun 14 år er hun afhængig af heroin. I biografien ”Wir Kinder vom Bahnhof Zoo” beskriver hun hendes ungdom som stofmisbruger i Berlin. Men hvordan er Christiane F endt med at blive en ”Fixerbraut”, og hvordan påvirker rusmidler hjernen?

Nervesystemet er systemet i kroppen, som skal styre og koordinere kroppens forskellige organer i forholdt til de krav og betingelser omgivelser sætter. Nervesystemer inddeles i centralnervesystemet (CNS) som består af hjernen og rygmarven og det perifere nervesystem (PNS), som består af de nervetråde mellem CNS og resten af kroppen. Nervesystemer er specialiseret til at modtage og afsende informationer til og fra de forskellige organer i kroppen... Køb adgang for at læse mere

Christiane F. og rusmidler | SRP

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.