Brief an Tante Eleni - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 21. august 2015 - HHX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • HHX 3. år
  • Tysk fortsætter A
  • 12
  • 4
  • 1398
  • PDF

Eksempelbesvarelse, Handelsbrev, Resume: Brief an Tante Eleni - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 21. august 2015 - HHX

Her finder du Studienets egen besvarelse af eksamenssættet "Brief an Tante Eleni" i Tysk fortsættersprog A fra den 21. august 2015 på HHX. Teksten tager udgangspunkt i emnet integration.

I Opgave 1 har vi lavet en eksemplarisk sammenfatning af artiklen "Brief an Tante Eleni" af Linda Zervakis udgivet i Bonn i 2013. I Opgave 2 har vi både skrevet et emnerelevant læserbrev (2a) og en relevant kommentar som besvarelse på opgave 2b. I sættets 3. opgave har vi formuleret et handelsbrev, hvor vi reklamerer for det tilsendte olivenparti, beder om levering af nye oliven, afgiver en ordrer og besvarer de stillede spørgsmål.

Ønsker du yderligere vejledning til din opgave, anbefaler vi, at du læser vejledning til skriftlig eksamen i Tysk fortsættersprog A på HHX.

Opgaver
"Brief an Tante Eleni" indeholder følgende opgaver:

Opgave 1
Du skal deltage i en konference om integration i en række udvalgte europæiske lande. Som forberedelse til denne konference har du læst teksten: ”Brief an 'Tante
Eleni'”. Skriv på dansk en sammenfatning af artiklen, idet du redegør for Linda Zervakis' positive og negative erfaringer med integration.
(Omfang: maks. 450 ord)

Opgave 2
Besvar enten opgave 2a eller 2b

2a Skriv på tysk et læserbrev, hvori du kommenterer Linda Zervakis' erfaringer med integration. Tag udgangspunkt i følgende citat fra teksten:

…“In Deutschland nennen sie mich jetzt eine Deutsche „mit Migrationshintergrund“. „Mit was?“, wirst du fragen. „Kind, was hast du angestellt?“ Nichts! Es heißt nur, dass wir in den Augen der Deutschen ein Teil der Bevölkerung geworden sind – nur noch nicht ganz so wie die anderen mit den typisch deutschen Namen.“

SCHREIBEN SIE UNS
bpb-Leserbriefredaktion
Brieffach 53105
53113 Bonn
E-Mail: presse@bpb.de
Bitte geben Sie Namen und Anschrift an.

2b Skriv på tysk dine kommentarer til tekstens emne ud fra følgende oplæg:

In Dänemark und Deutschland wird das Thema Integration von Flüchtlingen und Migranten häufig in den Medien diskutiert. Wie stellst du dich zu dieser Debatte und wie siehst du die Integration in Dänemark? Gib gerne Beispiele für deine persönlichen Erfahrungen mit Integration (positive und/oder negative Erfahrungen).

Opgave 3
Du er ansat som indkøbschef i det danske firma Delikatesseimporten A/S i Roskilde, som sælger kvalitetsprodukter til 12 delikatesseafdelinger i supermarkeder
på Sjælland. I har den 3. august bestilt et parti oliven hos jeres tyske leverandør Hellas Foods GmbH i München, som har specialiseret sig i import af græske oliven. For nogle dage siden har I modtaget en mail med meddelelse om afsendelse af partiet (se tekst 2). I har bestilt oliven i vand, men ved modtagelsen viser det sig, at I har fået tilsendt oliven i olie. I ønsker ikke at beholde partiet og sender det retur for sælgers regning.
Da flere af de supermarkeder, I leverer græske oliven til, har planlagt ”græsk uge”, vil I gerne kunne tilbyde flere produkter.

Skriv på tysk et svar i form af en mail til Hellas Foods GmbH. Formålet med mailen er at reklamere over olivenpartiet i olie, bede om tilsendelse af oliven i vand
så hurtigt som muligt, afgive en ordre og besvare de stillede spørgsmål. Inddrag oplysninger fra brochurematerialet (se tekst 3).

Brief an Tante Eleni - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 21. august 2015 - HHX

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.

Materialer relateret til Brief an Tante Eleni - Tysk fortsættersprog A - Eksamen 21. august 2015 - HHX.