Boganmeldelse af Nordkraft af Jakob Ejersbo

  • STX 1.g
  • Dansk A
  • 12
  • 4
  • 1653
  • PDF

Boganmeldelse af Nordkraft af Jakob Ejersbo

Boganmeldelse af Jakob Ejersbos roman "Nordkraft". Den kommer ind på de tre hovedpersoner Maria, Allan og Steso-Thomas som repræsenterer hver deres del af bogen. Med udgangspunkt i dem, beskrives og vurderes romanen.

Lærers kommentar

Alt i alt en fin anmeldelse der især vinder ved sin gode opbygning og sit levende sprog. Den giver en fin introduktion til romanen og giver lyst til at læse den.

Studienets kommentar

Brug denne opgave som inspiration til at skrive en boganmeldelse.

Indhold

Nordkraft; et originalt mesterværk
Sexet ligegyldighed
Bambi på glatis
Kliché

Uddrag

Jakob Ejersbo forstår at fortælle en historie. Det er ikke historien eller personerne, der fanger os, det er Ejersbo og hans velformulerede, velvidende, objektive og levende sprog.
Misbrugere, pushere og beskeden kærlighed er alle ting, vi gerne ser blive i de små smøger og skumle kældere. Men nu kommer vi helt tæt på og intet bliver undladt.

Den velskrevne roman griber fat i tre menneskers forvandling fra misbrugere og pushere til rutinebrydende amatørhelte. Vi bliver trukket ned i den i skyggeliggende del af Aalborg, hvor blodet pumper rundt i nattelivets kroppe, hvor de uskrevne regler gælder, og hvor der bliver handlet med hash, kokain, drømme og følelser.

Romanen er delt op i tre dele; Junkiehunde, Broen og Begravelsen, hvor vi følger Maria, Allan og Steso, som bliver nævnt perifert. Tre vidt forskellige historier om tre vidt forskellige personer, men med den ting tilfælles; at stofferne har overtaget.

Jakob Ejersbo har skrevet tre spændende historier, med et fangende og detaljeret sprog. Selvom alle tre historier ikke har de store Hollywood plots, som det ofte kræver for at skrive en gribende og interessant historie, er vi med lige fra første sætning til bogen sidste ord... Køb adgang for at læse mere

Boganmeldelse af Nordkraft af Jakob Ejersbo

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.