Billedanalyse af Primavera af Sandro Botticelli

  • STX 1.g
  • Billedkunst C
  • 7
  • 4
  • 905
  • PDF

Billedanalyse af Primavera af Sandro Botticelli

Billedanalyse i Billedkunst C, som indeholder en analyse af ”Primavera”, som blev malet af Sandro Botticelli i 1481-1482. Opgaven indeholder blandt andet en betydningsanalyse og en formalanalyse.

Lærers kommentar

Fint, men man kan uddybe betydnings-analysen lidt mere for at finpudse opgaven.

Indhold

Indledning
Betydningsanalyse
Formalanalyse
Social analyse
Fortolkning/konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning:
Jeg har taget billedet ”Primavera”, som er malet af Sandro Botticelli i 1481-1482. Billedet kan man finde i Florenz. Han har malet en masse billeder, som alle på deres måder er noget helt spezielt. På hvert billeder er der en masse detaljer. Man har fundet et billede, hvor Sandro har malet ca 500 forskellige blomsterarter. Det er noget helt unik. Det gær billederne på en måde endnu flottere, når man ved sådan nogle ting om billedet man arbejder med.

Betydningsanalyse:
Personerne i billedet danser og skaber en glad og harmonisk stemning. Men i den venstre side er det også det modsatte. Nemlig Zeghyr. Han er malet i kolde og triste farver og han er også et symbol for noget dårligt og trist, ja på en måde af det onde.
På den måde personerne står/flyver og har kropskontakt med hinanden, synes jeg kan man sige at der er en form for kærlighed i billedet. Naturen rundt omkring skaber også en dejlig kærlig stemning synes jeg... Køb adgang for at læse mere

Billedanalyse af Primavera af Sandro Botticelli

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Billedanalyse af Primavera af Sandro Botticelli.