Bevægelsesanalyse af indkast

 • STX 2.g
 • Idræt B
 • 10
 • 3
 • 867
 • PDF

Bevægelsesanalyse af indkast

Her finder du et eksempel på en bevægelsesanalyse skrevet i Idræt B. Der foretages en anatomisk analyse af et indkast, som opdeles i fire faser.

Indhold

Indledning
Korrekt udførsel
Fase 1+2
Fase 2+3
Fase 3+4
Forbehold og fokus punkter

Uddrag

Jeg vil analysere den nedenstående bevægelse som kunne være et indkast, hvor vi ser bolden der bliver kastet over hovedet. Denne bevægelse kan deles op i fire forskellige faser:
Fase 1: For spænding, formålet ved dette er at få ekstra længde på bolden. Man bruger altså kroppens momentum, dette er udgangsstillingen.
Fase 2: Bevægelsen sættes i gang, bolden generere fart samtidigt med den ...

---

Fase 1+2:
Vi starter med at fokusere på det øvre nemlig skulderleddets ekstension. Den store bryst muskel arbejder excentrisk og er her antagonist til agonisten som arbejder koncentrisk, nemlig Latissimus dorsi. Albueleddet er flekteret derfor er de primære muskler brachialis og biceps brachii. De arbejder begge excentrisk, brachialis er synergist til biceps brachii. Antagonisten til denne bevægelse er triceps, som arbejder koncentrisk. Går man videre til coren, ser vi at den primære antagonist er rectus abdominis som arbejder excentrisk, de andre mavemuskler altså externus abdominis, internus abdominis og transversus abdominis arbejder ligeledes excentrisk, men de fungerer som synergister til rectus abdominis. Dette fungere som en afstiver så ryghvirvel ikke overstrækkes. Agonisten erector spinae stabiliserer ryggen og arbejder derfor koncentrisk. Højre hofte led ekstenderer og venstre led flekterer. Går vi videre til benene kan vi dele dem op i højre og venstre. Højre ben står ekstenderet, agonisten i denne bevægelse er quadriceps femoris... Køb adgang for at læse mere

Bevægelsesanalyse af indkast

[1]
Bedømmelser
 • 21-09-2020
  Givet af Underviser på Folkeskolen
  En fin vejledning til opgaven.

Materialer relateret til Bevægelsesanalyse af indkast.