Bevægelsesanalyse af Baglænder

  • STX 3.g
  • Idræt B
  • 7
  • 4
  • 1175
  • PDF

Bevægelsesanalyse af Baglænder

Dette er en bevægelsesanalyse af en baglænssaldo, som også kaldes en baglænder. En baglænssaldo bruges til springgymnastik, trampetspring og måttespring.

Bevægelsesanalysen af baglænderen er lavet i idræt B på STX.

Spørgsmål, som besvares:

Bevægelsen i praksis
Beskriv kort hvordan bevægelsen indgår i praksis.

Øvelsen
På almindelig dansk forklares øvelsen. Udgangsstillingen beskrives.
Bevægelsen deles op i relevante bidder. Billeder eller tegninger indsættes

Ledbevægelser
Beskriv for hver af faserne, hvilke led der bevæges og på hvilken måde de bevæges.

Musklerne
Forklar hvilke muskler, der aktiveres i de omtalte faser, og gør rede for, på hvilken måde musklerne arbejder (koncentrisk, excentrisk eller statisk).

Lærers kommentar

"Du har lavet en fin bevægelsesanalyse, hvor du viser fin forståelse for forspænding og afsæt, og du viser fin forståelse for, hvornår musklerne arbejder koncentrisk og excentrisk. Det er godt!
Du har dog ind imellem nogle mangler, hvor du glemmer muskelarbejdet på et led mv, men samlet set har du god forståelse."

Uddrag

På billedet ser vi på en pige der i 9 træk udfører en baglænder. Vi startet med udgangspositionen ved bogstav A, og bevæger os derefter frem. På billede A står hun i udgangsposition, som består af en hel udstrakt krop. Hun står med strakte arme, strakte ben og en ret ryg.

På billede B Starter udførelsen af den baglænssaldo. Hun bøjer i benene, sænker armene (de er stadig udstrakte). Hun gør sig på dette billede klar til at sætte af, og får brug for at godt afsæt fra benene.

På billede C Har pigen lige afsat fra jorden. Hun er igen helt udstrakt i hele kroppen, men i forhold til billede A, hælder hun lidt bagover.

På billede D bygger pigen videre på sin baglænder. Hun trækker benene op imod kroppen, så de står i 90 grader, og det gør hun for at få så godt et sving hun kan.

På billede E er hun nået toppunktet i sin baglænder. Hun trækker sig så meget sammen som muligt, for nemmere at kunne vende bagover i luften. Jo længere tid hun holder denne position, jo flere gange kan hun snurre rundt. Dog kommer det selvfølgelig an på hvor højt oppe hun er.

På billede F begynder hun på at udstrække kroppen igen. Det gør hun for at stoppe rotationen, og for at gøre klar til ”landing”.

På billede G har hun igen udstrakt krop, så hun er klar til at lande på jorden elegant.

På billede H er pigen lige landet på fødderne. Hun tager fra med benene og derfor bøjer hun i dem. Hun bøjer overkroppen fremad, for at skabe balance nok til en elegant landing.

På billede I strækker hun igen hele kroppen ud, og står i udgangspositionen fra billede A. Hermed er den baglænssaldo fuldført, og hun er klar til at lave en ny... Køb adgang for at læse mere

Bevægelsesanalyse af Baglænder

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Bevægelsesanalyse af Baglænder.