Bestemmelse af C-vitaminindhold i juice | Rapport | NV

Bestemmelse af C-vitaminindhold i juice | Rapport | NV

Rapport i Naturvidenskabeligt grundforløb om bestemmelse af C-vitaminindhold i juice.

Rapporten er skrevet over forsøget "bestemmelse af c-vitamin indhold i juice" med det formål at bestemme indholdet af C-vitamin i forskellige juice, ved hjælp af titrering og undersøge om der er et større indhold af C-vitamin i friskpresset juice end i købt juice.

Elevens kommentar

Fokuspunkt: Bruge mere energi på efterbehandlingen

Indhold

Formål:
Teori:
Hypotese:
Metode:
Udstyr og kemikalier:
Risici og sikkerhed:
Fremgangsmåde, observationer og refleksioner undervejs:
Billeder under forsøg
Efterbehandling:
Standardkurve:
Oversigt over C-vitamin indholdet i mg/100ml i de forskellige juice:
Andre relevante forsøgsammenligninger
Anbefalede daglige indtag af C-vitamin
Fejlkilder:
Konklusion:

Uddrag

Formål:
Formålet med denne øvelse er at bestemme indholdet af C-vitamin i forskellige juice, ved hjælp af titrering. Vi vil desuden se om der er et større indhold af C-vitamin i friskpresset juice end i købt juice.

Teori:
C-vitamin er et molekyle bestående af mange hydrofile grupper. Det er en vigtig del af kosten da det forstærker vores immunsystem og beskytter kroppen mod virus og bakterier. C-vitamin nedbrydes af kogning, lys, ilt, rygning og varme. (kilde: http://www.netdoktor.dk/vitaminer/vitaminc.htm)

C-vitamin kan reagere med diiod (I2) i en reaktion hvor diiod omdannes til I

Jo højere koncentrationen af C-vitamin er i opløsningen, jo flere diiodmolekyler skal der bru-ges for at omdanne alle C-vitaminmolekylerne. Derfor vil man kunne se at jo mere diiod man skal bruge for at nå ækvivalenspunktet, jo højere er indholdet af C-vitamin.

Når C-vitamin reagerer med diiod sker der en farveforskel i titranden, hvilket også kan ses ud fra reaktionsligningen. Denne farveforskel kan man udnytte ved titrering til at måle indholdet af C-vitamin i en prøve. Omslaget i farve viser ækvivalenspunktet, dvs. Det punkt hvor alle C-vitamin molekylerne har reageret med diiod opløsningen, men farven er kun svagt rødbrun og vil være umulig at se, hvis blandingen indeholder juice. Derfor tilsætter vi stivelse som... Køb adgang for at læse mere

Bestemmelse af C-vitaminindhold i juice | Rapport | NV

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.