AT synopsis om Fie Laursens weblog

  • STX 3.g
  • AT (Dansk A, Samfundsfag B)
  • Ingen givet
  • 8
  • 1570
  • PDF

AT synopsis om Fie Laursens weblog

AT synopsis i Dansk A og Samfundsfag B om identitetsdannelse og selvfremstilling med fokus på Fie Laursens weblog og på hvordan hun fremstiller sig selv på de sociale medier.

Problemformulering

Hvordan selviscenesætter Fie Laursen sig på sin weblog site og hvilket samfundsfaglige teorier og begreber kan forklare hendes behov for selviscenesættelse?

Problemstillinger:

1. Hvad kendetegner identitetsdannelsen og selvfremstilling i det senmoderne samfund?
2. Hvad er en weblog?
3. Hvordan iscenesætter Fie Laursens sit liv på sin weblog?
4. Er dette et troværdigt indtryk af Fie Laursen?
5. I hvor stor en grad kan Fie Laursens opførsel på de sociale medier forklares med samfundsfaglige tendenser, teorier og begreber?
6. Kan et af Lars Løkkes Facebook-opslag perspektiveres til Fie Lauersens blog-opslag?

Indhold

Indledning
Problemformulering
Problemstillinger
Metoder
Delkonklusioner
Konklusion
Spørgsmål til videre arbejde
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Selviscenesættelsen blomstrer især på sociale netværker som Facebook, Twitter og YouTube. Sidstnævnte har samlet så mange unge brugere verden over, at man taler om en hel YouTube-generation. Med det mener man en generation, der er flasket op med kamera i mobilen, profiler på nettet og reality-shows på TV, og som dermed har et mere naturligt, ubekymret forhold end de ældre generationer til det at være på og vise sig selv frem.
Denne synopsis tager udgangspunkt i hvordan og hvorfor at webloggeren og fritidsstylisten Fie Laursen selviscenesættes på sociale medier.
_____________

Metoder

I denne opgave er der blevet benyttet et sammenspil mellem fagene dansk og samfundsfag.
De humanistiske fags empiri, danskfaget, består af kulturprodukter og begivenheder, som indgår i menneskers aktiviteter og udtryk for de måder, hvorpå mennesker giver omverdenen betydning og bearbejder historie og tradition i nutiden. Heriblandt ved sprog, medier og kommunikation.
De humanistiske metoder er knyttet til beskrivelse, analyse og fortolkning af kulturprodukter og deres betydninger, intentioner og konsekvenser.
I denne opgave er der blevet benyttet den biografiske metode og medieanalyse på eksterne tekster. Derefter er der blevet benyttet fortællertyper samt fakta- og fiktionskoder.

Den samfundsvidenskabelige metode har genstandsfelt ved det foranderlige samfund, hvor der i dette tilfælde fokuseres på det den socialistiske adfærd hos individet. Her er der fokus på generelle mønstre og sammenhænge i den samfundsmæssige udvikling.
I denne opgave er der blevet benyttet relevante teorier vedrørende senmodernitet, den kvantitative metode i form af statistik, samt den kvalitative metode til at ........ Køb adgang for at læse mere

AT synopsis om Fie Laursens weblog

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.