AT om Anoreksi i Psykologi og Biologi

 • STX 2.g
 • AT (Psykologi C, Biologi A)
 • Ingen givet
 • 6
 • 2524
 • PDF

AT om Anoreksi i Psykologi og Biologi

Her finder du en AT synopsis i Biologi og Psykologi om anoreksi.

Synopsen kommer ind på, hvordan anoreksi påvirker kroppen, om de sociale medier påvirker de unges kropsideal og beskriver en case om hvordan anoreksi påvirker sine ofre.

Elevens kommentar

Mere biologi

Indhold

Indledning
Hvordan påvirker anoreksi kroppen?
Del konklusion
Hvordan påvirker anoreksi sine ofre?
Del konklusion
Bliver de unge pigers kropsidealer påvirket af de sociale medier?
Del konklusion
Oversigt over materialer, teorier og metoder
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Mennesker der er ramt af anoreksi er meget optaget af kost, udseende og vægt. De ønsker at tabe sig og ser ofte deres krop som tyk og derfor sulter de sig og bliver meget undervægtige. Hun eller han har ofte en meget urealistisk opfattelse af sig selv og sin krop.
Anorektikere er meget perfektionistiske og stiller ofte urimelige krav til sig selv om at skulle gøre alting 100 procent perfekt. Deres krav til sig selv er umulige at leve op til og på denne måde komme de ind i den onde cirkel, hvor deres selvværd bliver lavere og lavere fordi de ikke kan leve op til deres egne høje krav til hvordan de skal se ud.

Hvordan påvirker anoreksi kroppen?
Anoreksi kan påvirke kroppen på rigtig mange forskellige måder, for eksempel kan det påvirke hjerte og kredsløb, væskebalancen, immunforsvaret og give hormonforstyrrelser.
Hjerterytmen kan ændres således at pulsen bliver meget langsom, for på den måde kan kroppen spare noget energi når der bliver tilført for lidt energi til kroppen. Anorektikere føler også ofte træthed, kuldskærhed, svimmelhed og får sværere ved at klare en fysisk aktivitet. Senere i forløbet vil den elektriske ledning i hjertet blive forstyrret og hjertemuskelen vil blive svækket.
Det er heller ikke underligt hvis en anorektiker får kolde og blårøde hænder, fødder og næse... Køb adgang for at læse mere

AT om Anoreksi i Psykologi og Biologi

[1]
Bedømmelser
 • 03-04-2020
  Givet af 3.g'er på STX
  den er ikke ligefrem dybegående