Analytical essay på 15 minutter

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Engelsk A og B
  • Ingen givet
  • 9
  • 3333
  • PDF

Vejledning: Analytical essay på 15 minutter

Denne guide giver dig et hurtigt overblik over, hvordan du kan skrive et godt analytical essay i engelsk og hvad du skal være særligt opmærksom på ved netop denne opgavetype. Guiden er designet til at være printervenlig og overskuelig.

Guiden er relevant for STX A og B, samt HHX A, som alle giver dig mulighed for at skrive et analytical essay til skriftlig eksamen.

Studienets kommentar

Vi anbefaler, at du også læser vores Vejledning til analytical essay, som giver mere detaljerede råd og også indeholder konkrete eksempler på analytical essays.

Indhold

Før du går i gang
Trin 1: Læs opgaveformuleringen
Trin 2: Læs teksten og tag noter
Trin 3: Arbejd med teksten
Trin 4: Skriv hoveddelen
Trin 5: Skriv indledning og konklusion
Trin 6. Læs korrektur på dit essay

Uddrag

Før du går i gang
Inden du begynder på opgaven er det vigtigt at være opmærksom på, hvad der adskiller et analytical essay fra andre slags essays. Det er også nyttigt at have et overblik over opbygningen af et analytical essay, samt et par centrale begreber til selve tekstarbejdet.

Analytical essay vs ‘almindeligt' essay
Et analytical essay har normalt fokus på en helt specifik tekst - og tekstanalyse er altid en stor del af opgaven. Det adskiller sig altså meget fra den essay-opgave, som man kan møde i danskundervisningen - hvor fokus er at diskutere et overordnet tema.

Opbygning af et analytical essay
Et analytical essay kan helt overordnet inddeles i tre sektioner.

1. Indledning Indledningen til dit essay skal bruges til at præsentere teksten og dens hovedtema/emne. Samtidig bør du også skrive kort om, hvad dit fokus er.
2. Hoveddel Omfangsmæssigt den største del af dit essay.
Hoveddelen indeholder både din analyse af teksten og din efterfølgende fortolkning/kommentar/diskussion/vurdering.
3. Konklusion Din konklusion samler op på de vigtigste pointer fra hoveddelen, men skal samtidig bindes sammen med din indledning, så hele opgaven får en klar struktur. Fx kan du vende tilbage til det overordnede tema, som du startede med at omtale i indledningen.

Samlet set bør dit analytical essay falde indenfor det antal ord, som er nævnt i opgaveformuleringen (fx 900-1200 words), gerne så tæt på øverste grænse som muligt.

Tema (theme), budskab (message), emne (topic) og intention
Når du arbejder med den konkrete tekst er der en række nøglebegreber, som er nyttige at kende... Køb adgang for at læse mere

Analytical essay på 15 minutter

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.