Analyse og fortolkning af Void

  • HHX 3. år
  • Dansk A
  • 12
  • 4
  • 1711
  • PDF

Analyse og fortolkning af Void

Denne besvarelse af opgave 3 fra den skriftlige eksamen i Engelsk A på HHX fra 16. december 2016 er udarbejdet af Studienets redaktion. Opgaven er et eksemplarisk eksempel på, hvordan en god analyse og fortolkning af kortfilmen "Void" (2014) kan laves.

Opgaveformulering
Foretag en analyse og fortolkning af ”Void”.
Tekstgrundlag:

Tekst 3: Milad Alami og Aygul Bakanova: ”Void” Kortfilm, 2014
Varighed: 17 min. og 18 sek.

Studienets kommentar

Har du brug for mere hjælp til at lave kortfilmsanalyse? Så læs Studienets vejledning.

Uddrag

En stor og traumatisk del af livet er, når man mister nogen eller noget, som man har kært. Måske derfor er tab blevet behandlet i adskillige tekster gennem tiden. Helt tilbage i oldtidens Grækenland satte Euripides fokus på tabet med værket ”Medea”, og op gennem tiden er tendensen fortsat. I 1595 var det William Shakespeare, der satte fokus på det tragiske tab i ”Romeo og Julie”, og igen i 2017 fulgte Naja Marie Aidt trop med ”Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage”. Disse værker sætter fokus på den sorg, man oplever i forbindelse med et tab, hvad enten tabet er til døden, eller der er tale om tabet af livet, som man kender det. Men hvordan opleves tabet på afstand, når smerten er mere end blot et par dage gammel? Dette spørgsmål forsøger Milad Alami og Aygul Bakanova at besvare med kortfilmen ”Void” fra 2014.
”Void” foregår på en færge på vej til Bornholm. Daniel og Amir falder i snak, efter at Amir har virket afvisende overfor kontakt med Daniel. De to mænd tilbringer det meste af aftenen sammen på færgen. Sent på aftenen forsøger Daniel at få Amir til at tage med ned i kahytten, for at Amir kan have sex med Daniels kone. Konen er angiveligt i kahytten. Amir lader sig modvilligt overtale, men da de kommer ned i kahytten, er der ingen hustru at finde. Det går op for Amir, at Daniels kone ikke er på færgen, og Daniel begynder at græde.
Kortfilmen starter med at vise en sort skærm (00:40). Mens seeren kun ser det sorte, høres lyden af færgen og måger. Miljøet i ”Void” opleves altså med hørelsen, inden den konkrete lokalitet afsløres. Lyden af færgen er høj og giver en dyster stemning til filmen. Ved at lade filmen udspille sig på en færge, sikrer instruktørerne sig, at miljøet er meget indskrænket. Færgen er midt på havet og er dermed helt isoleret. Sammen med de høje lyde giver det en klaustrofobisk følelse hos seeren, der bliver opmærksom på, at der... Køb adgang for at læse mere

Analyse og fortolkning af Void

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.