Danskopgave om "Dette burde Skrives i Nutid"

 • HF 1. år
 • Dansk ADanskopgave
 • 12
 • 11
 • 5272
 • PDF

Romananalyse: Danskopgave om "Dette burde Skrives i Nutid"

Analyse og fortolkning af Helle Helles roman "Dette burde skrives i nutid" fra 2011. Indeholder desuden afsnit om forfatteren, realisme og den nye realisme, næranalyse af hovedpersonen, fortolkning af temaer og minimalisme.

Lærers kommentar

Sikker og selvstændig tekstanalytisk metode. Meget fin tekstforståelse af romanens hovedperson; du har rigtig mange nuancer med i karakteristikken af hendes figur (Måske er det hendes "blankhed" der tiltrækker mænd - for en tid!)

Godt arbejde med den nye realisme og minimalismen. Begrebet "anti-patos" ville passe godt ind i den kølige fortællerstil.

Studienets kommentar

En meget flot og gennemarbejdet opgave! Eleven fokuserer især på romanens fortællemåde, komposition og karakteristik af hovedpersonen, ligesom der foretages en flot fortolkning af romanens titel og slutning. Eleven viser en god forståelse af den minimalistiske skrivestil og hvordan Helle Helle praktiserer denne.

Indhold

Analyse og fortolkning af Helle Helles Dette burde skrives i nutid
Indledning
Om forfatteren
Realisme - om den subjektive virkelighed
Nyrealisme - virkelighedstemaet genbruges
Dorte Hansen - en ung kvinde uden livsprojekt
Personlig fortolkning af romanens tematikker
Minimalisme og dens effekt på læseren
Litteraturliste

Uddrag

"Indledning:
Helle Helles roman Dette burde skrives i nutid er både pirrende og irriterende, men også fængende. Forfatteren har en evne til at indfange selv de mindste, dramatiske detaljer og fremlægge dem med en besynderlig ro, der næsten kan få jorden til at skælve.

Helle Helles hovedtemaer i romanen kan anslås at være ensomhed, fremmedgørelse og identitetskrise. Hun beskriver hvad der kan ske, når vi kastes ind i en tilværelse hos en person uden livsprojekt.

"- Hvad skal vi? hviskede han. - Jeg ved ikke, hvad vi skal. - Mener du nu? - Ja også nu. Og i det hele taget. - Vi venter bare lidt, så finder vi ud af det, hviskede jeg tilbage, det var ikke noget, jeg ellers gik og tænkte meget på, jeg undgik at tænke på dette.” (s. 54)
Jeg har valgt at bearbejde Helle Helles seneste roman Dette burde skrives i nutid fra 2010, da den har fået nogle helt formidable anmeldelser.

Jeg var derfor meget interesseret i at finde ud af, hvad anmelderne mente, når de beskrev forfatteren som værende genial. Typisk for Helle Helle er at formidle sig meget minimalistisk, og det har en helt speciel effekt på læseren, når man selv bliver inddraget i fortællingen, fordi alt skal findes mellem linjerne."... Køb adgang for at læse mere

Danskopgave om "Dette burde Skrives i Nutid"

[4]
Bedømmelser
 • 23-02-2014
  Fed opgave. Massiv hjælp til min SRP, specielt omkring personkarakteristikken.
 • 11-11-2013
  God inspiration, hjalp med at bygge min egen opgave :)
 • 27-09-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  Rigtig god inspirationskilde
 • 24-04-2015
  Rigtig fin opgave - meget brugbar og god inspiration